6 χρόνια σιγής και μυστικότητας γύρω από τον Μίκαελ Σουμάχερ

Gazzetta team
6 χρόνια σιγής και μυστικότητας γύρω από τον Μίκαελ Σουμάχερ
Στις 29 Δεκεμβρίου 2013 υπέστη ο Μίκαελ Σουμάχερ βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σε ατύχημα στις γαλλικές Άλπεις. Από τότε περιμένουμε όλοι ένα καλό νέο, που δεν λέει όμως να ‘ρθει!

Πρέμιερ Λιγκ με αμέτρητες αγορές στη Vistabet.gr. (21+)

313 εβδομάδες έχουν περάσει από την αποφράδα ημέρα που χτύπησε ο Μίκαελ Σουμάχερ εκτός πίστας πάνω στα βράχια ενός χιονοδρομικού κέντρου στις Άλπεις και υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Από τότε νοσηλεύεται στη βίλα του στην Ελβετία και η οικογένειά του τηρεί σιγή ασυρμάτου γύρω από τον επτά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1. Η στάση της έχει προκαλέσει αμφιλεγόμενα σχόλια, καθώς άλλοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να αφήσουμε την οικογένεια του Γερμανού στην ησυχία της και άλλοι θέλουν να μάθουν επιτέλους την αλήθεια σχετικά με την πορεία της υγείας του.

Στη δημοσιότητα φτάνουν μόνον με το σταγονόμετρο μερικές πληροφορίες, όπως πριν τρία χρόνια μετά την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Γκέοργκ Γκένσβαϊν στον μεγάλο ασθενή. Ο 63χρονος θρησκευτικός ηγέτης είχε δηλώσει τότε, ότι «ο Μίκαελ φαίνεται απολύτως κανονικός. Μόνον το κεφάλι του έχει στρογγυλέψει λίγο» και μετά από αυτό του απαγορεύθηκε κάθε άλλη επαφή με τον Σούμι.

Πυρά κατά της οικογένειας Σουμάχερ και κυρίως κατά της συζύγου του Κορίνας, εξαπέλυσε όμως στη γερμανική τηλεόραση και ο πρώην μάνατζερ του Γερμανού, Βίλι Βέμπερ. Ο 77χρονος πλέον Βέμπερ ήταν για πάνω από μία δεκαετία μάνατζερ του Σουμάχερ και τον ανέδειξε σε κορυφαίο πιλότο της Formula 1, ενώ χαρακτήρισε «ασεβή» την πολιτική της οικογένειας απέναντι στους φίλους του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή. Ο Βέμπερ είχε προσθέσει τα εξής: «Δεν μου επετράπη ποτέ να δω τον Μίκαελ. Μάλλον φοβούνταν, ότι θα αντιλαμβανόμουν αμέσως, τι συμβαίνει».

Ανάλογη απαγόρευση ισχύει και για τον Ρούμπενς Μπαρικέλο. Ο Βραζιλιάνος ήταν από το 2000 έως το 2004 teammate του Σούμι και γιόρτασαν μαζί μεγάλες επιτυχίες, ενώ πρόσφατα δήλωσε τα εξής: «Μου απαγόρευσαν την επίσκεψη. Η αιτιολογία ήταν περίεργη, ότι δηλαδή δεν θα έκανε κάτι τέτοιο καλό ούτε στον Μίκαελ αλλά ούτε και σε σένα». Τι φοβάται λοιπόν η οικογένεια Σουμάχερ; Ενας άλλος πρώην teammate του Μίκαελ Σουμάχερ, ο Φελίπε Μάσα, είχε πάρει πάντως κάποια στιγμή στην αρχή την άδεια να τον δει από κοντά και είχε δηλώσει τότε ότι ο Μίκαελ του είχε κάνει νόημα με τα μάτια του!

Στις 3 Ιανουαρίου γίνεται ο Μίκαελ Σουμάχερ 51 ετών και είναι προφανές, ότι το ατύχημα στις Άλπεις του έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στον εγκέφαλο. Ο θρύλος της Formula 1 φαίνεται ότι θα παραμείνει στο υπόλοιπο της ζωής του κατάκοιτος και ενδεχομένως με ελάχιστη ή και μηδενική επαφή με το περιβάλλον, όμως η οικογένειά του θα συνεχίσει να κρατά μυστική την πορεία της υγείας του. Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση της μάνατζερ του Γερμανού και της οικογένειάς του, Ζαμπίνε Κεμ, η οποία ανέφερε ότι «κάθε δήλωση θα άνοιγε τον ασκό για νέες εικασίες». Η ίδια είχε συμπληρώσει, ότι έχει δει δεκάδες φορές το video του ατυχήματος του Σούμι και δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει, ότι «μία τόσο σχετικά ακίνδυνη πτώση μπορεί να έχει τέτοιες συνέπειες».

Σε…αντ’ αυτού εκπρόσωπο του Μίκαελ Σουμάχερ τείνει να εξελιχθεί ο πρόεδρος της FIA, Zαν Τοντ. Ο πρώην διευθυντής της ομάδας της Ferrari αποκάλυψε, ότι «επισκέπτομαι τακτικά τον Μίκαελ και γνωρίζω τα πάντα. Δεν έχω σταματήσει να ελπίζω, ότι θα επισκεφτώ κάποια στιγμή μαζί με τον Μίκαελ ένα Γκραν Πρι της Formula 1».

Από τον χορό δεν θα μπορούσαν να λείψουν και ορισμένα σκανδαλοθηρικά μέσα ενημέρωσης με fake news. Το γερμανικό περιοδικό Bunte είχε γράψει στο χριστουγεννιάτικο τεύχος του 2015 ένα ‘’αποκλειστικό ρεπορτάζ’’, που προκάλεσε πάταγο επειδή υποστήριζε ότι «Είναι κάτι παραπάνω από θαύμα. Ο Μίκαελ Σουμάχερ μπορεί και περπατάει πάλι». Όμως η Bunte ‘’ξαναχτύπησε’’ και εφέτος το φθινόπωρο με ένα δημοσίευμα για τον Μίκαελ Σουμάχερ με τίτλο «Εντυπωσιακή θεραπεία δίνει νέες ελπίδες» και υπότιτλο «Μυστικό ταξίδι στο Παρίσι. Η πιο σύγχρονη κυτταρολογική ιατρική μπορεί να βοηθήσει τον θρύλο της Formula 1. Η Κορίνα εμπιστεύεται πολύ τις μεθόδους θεραπείας ενός διάσημου καθηγητή».

Από τότε έχουν περάσει τρεις μήνες και δεν ακούστηκε πλέον κάτι άλλο, ενώ και τα αυτοκόλλητα «Keep Fighting Michael» έχουν αφαιρεθεί από τα μονοθέσια της Mercedes. Ουσιαστικά οι μόνοι που διατηρούν το όνομα του Μίκαελ Σουμάχερ στην επικαιρότητα είναι ο γιος του Μικ και ο…Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός έχει κατακτήσει ήδη 7 παγκόσμια πρωταθλήματα και απειλεί όλα τα ρεκόρ του Σούμι, ενώ ο Μικ φιλοδοξεί να ακολουθήσει χνάρια του πατέρα του στη Formula 1. Για τον εικοσάχρονο Μικ θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η δεύτερη σεζόν του στη Formula 2. Αν δεν πείσει, όπως συνέβη εφέτος στην παρθενική του χρονιά, τότε θα είναι μάλλον απίθανο να τον δούμε στη Formula 1 παρά τη θετική διάθεση της Ferrari.

Όσο αναπνέει όμως ο Σούμι, όλοι οι φίλοι της Formula 1 θα του δίνουμε νοερά κουράγιο να αντέξει και να πετύχει το μεγαλύτερο θαύμα της ζωής του. Keep Fighting Michael!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!