Ανοιχτό ένα comeback του Αλόνσο στη Formula 1

Gazzetta team
Ανοιχτό ένα comeback του Αλόνσο στη Formula 1
Ο Ισπανός επιμένει, ότι μπορεί να επιστρέψει το 2021 στη Formula 1, ομολογεί ότι δεν περίμενε τέτοια σπουδαία καριέρα από τον Λιούις Χάμιλτον και στάζει μέλι για επιδόσεις της McLaren και των δύο νεαρών οδηγών της.

Μόνον με σταυρωμένα χέρια δεν έμεινε ο Φερνάντο Αλόνσο την πρώτη χρονιά εκτός Formula 1. Ο Ισπανός έλαβε μέρος σε διάφορους αγώνες μεγάλης διάρκειας, μεταξύ των οποίων και οι 24 Ωρες του Λε Μαν, συμμετείχε στο Indy 500 όπου απέτυχε στις κατατακτήριες δοκιμές και εδώ και μερικές εβδομάδες προετοιμάζεται για το Ράλι Ντακάρ, το οποίο χαρακτηρίζει ως «μία μεγάλη πρόκληση». Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Sky δήλωσε, ότι το 2020 θα προσπαθήσει για κάτι καλύτερο στο Indy 500 και πρόσθεσε, ότι είναι κατά τα άλλα ανοιχτός για το μέλλον, όπου ευελπιστεί να επανέλθει το 2021 στη Formula 1.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν νοστάλγησε έντονα τη Formula 1, καθώς έκανε πολλούς αγώνες, μάλιστα βρήκε και κάποια καλά από την αποχή του. «Είναι μία άλλη ζωή. Η Formula 1 είναι πολύ απαιτητική. Ζεις γι αυτήν από το πρωινό έως το δείπνο και έως τη νύχτα. Οταν δεν γυρνάς μέσα σε αυτόν τον τροχό για χάμστερ, μπορείς να ζήσεις πιο χαλαρά», ανέφερε ο Ισπανός.

Εννοείται, ότι δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 παρακολούθησε στενά τα τεκταινόμενα και την επιτυχημένη εφετινή πορεία της McLaren στη Formula 1, για την οποία δήλωσε τα εξής: «Δεν το είχαμε προβλέψει, όμως ελπίζαμε ότι θα άλλαζαν τα πράγματα αυτή τη χρονιά. Η McLaren ήταν, είναι και θα είναι πάντα μία κορυφαία ομάδα της Formula 1. Πιστεύω, ότι αργά ή γρήγορα θα έρθουν και τα σπουδαία αποτελέσματα. Με λίγη τύχη συνέβη ήδη αυτό. Φυσικά ήταν ένας τρελός αγώνας, ελπίζουμε όμως ότι και την επόμενη χρονιά θα κάνουμε άλλο ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση». Προφανώς, ο Αλόνσο αναφέρεται στην τρίτη θέση του Κάρλος Σάινθ στο Γκραν Πρι Βραζιλίας, για τον οποίο στάζει ο Ισπανός μέλι, όπως και για τον ρούκι Λάντο Νόρις.

Το 2007 είχε ξεκινήσει ως ρούκι δίπλα στον Αλόνσο ο Λιούις Χάμιλτον ως teammate του Ισπανού στη McLaren. Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν τόνισε ο Φερνάντο ότι «νομίζω, ότι διαπιστώσαμε όλοι το 2007 το ταλέντο του. Τότε ήταν πολύ δύσκολο να φανταστείς, ότι θα υπάρξει κάποιος που θα φτάσει τα ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ και θα επιδείξει μία τέτοια κυριαρχία. Όμως ο Λιούις έχει κάνει φανταστική δουλειά, όπως ακριβώς και η Mercedes. Δεν μπορείς παρά να τους συγχαρείς».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!