O Φερστάπεν 7 φορές «Οδηγός της Ημέρας» το 2019

Gazzetta team
O Φερστάπεν 7 φορές «Οδηγός της Ημέρας» το 2019
Ο Ολλανδός ήταν ο πιλότος με τις περισσότερες πρωτιές το 2019 στις ψηφοφορίες για τον «Οδηγό της Ημέρας», όπου ο Χάμιλτον δεν νίκησε εφέτος ούτε μία φορά!

Aπό το 2016 μπορούν να ψηφίζουν οι φίλοι της Formula 1 μετά από κάθε Γκραν Πρι τον «Οδηγό της Ημέρας». Με την ψήφο τους αναγνωρίζουν τις εξαιρετικές επιδόσεις όποιου οδηγού ξεχώρισε στον αγώνα που ολοκληρώθηκε, χωρίς να πρόκειται κατ΄ ανάγκη και για τον νικητή του. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι ο Λιούις Χάμιλτον δεν κατάφερε να νικήσει εφέτος ούτε σε μία τέτοια ψηφοφορία, αν και κατέκτησε άνετα το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Αντίθετα οι οπαδοί του αθλήματος έχουν σε μεγάλη υπόληψη τον Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός ψηφίστηκε σε επτά αγώνες του 2019 «Οδηγός της Χρονιάς» επιβεβαιώνοντας τη συνολικά καλή παρουσία του εφέτος. Ο οδηγός της Red Bull ήταν πρώτος στις προτιμήσεις του κοινού στα Γκραν Πρι Ισπανίας, Μονακό, Αυστρίας, Γερμανίας, Ουγγαρίας, Μεξικού και Βραζιλίας, ενώ μόνον το 2016 είχε σημειώσει περισσότερες πρωτιές στον συγκεκριμένο διαγωνισμό με 8 επιτυχίες. Από την θέσπιση του θεσμού για τον «Οδηγό της Χρονιάς» το 2016 έχει καταγράψει ο 22χρονος πιλότος συνολικά 24 πρωτιές!

Ο μεγαλύτερος αντίπαλός του αυτή την αγωνιστική σεζόν ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ. Ο Μονεγάσκος κέρδισε τις προτιμήσεις του κοινού σε τέσσερις αγώνες και πιο συγκεκριμένα στα Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, του Αζερμπαϊτζάν, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιταλίας. Τρίτος «τερμάτισε» εφέτος ο Σεμπάστιαν Φέτελ που πήρε τις περισσότερες ψήφους για τις επιδόσεις του στον Καναδά, στη Σιγκαπούρη και στη Ρωσία. Τρεις οδηγοί σημείωσαν από δύο επιτυχίες. Ο Μπότας ήταν πρώτος στην Αυστραλία και στην Ιαπωνία, ο Αλεξάντερ Άλμπον σε Κίνα και ΗΠΑ και ο ρούκι Λάντο Νόρις σε Γαλλία και Βέλγιο. Στο Αμπού Ντάμπι ψηφίστηκε «Οδηγός της Ημέρας» ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, καθώς έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό το γεγονός, ότι ήταν ο τελευταίος αγώνας του Γερμανού στη Formula 1.

Εφέτος ψηφίστηκαν μόνον επτά φορές «Οδηγοί του Αγώνα» οι νικητές του συγκεκριμένου Γκραν Πρι, ενώ για πρώτη φορά μετά τη δημιουργία του συγκεκριμένου θεσμού έμεινε χωρίς ούτε μία πρωτιά ο Λιούις Χάμιλτον. Αντίστοιχα με άδεια χέρια έμειναν το 2019 και οι Ντάνιελ Ρικιάρντο και Κίμι Ράικονεν οι οποίοι τα πήγαιναν γενικότερα καλά τα προηγούμενα χρόνια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!