O Aλόνσο δεν αποκλείει την επιστροφή του στη Formula 1

Gazzetta team
O Aλόνσο δεν αποκλείει την επιστροφή του στη Formula 1
Ο Ισπανός βρέθηκε στο Αμπού Ντάμπι για το Γκραν Πρι της Formula 1 και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής του στο άθλημα από το 2021 και μετά.

Η τελευταία επιστροφή ενός παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, που είχε αποχωρήσει από το άθλημα, ήταν το 2011 με τον Κίμι Ράικονεν. Ο Φιλανδός αποσύρθηκε για μία διετία από την κορωνίδα των μηχανοκίνητων αθλημάτων προκειμένου να ασχοληθεί με το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι WRC, όμως επέστρεψε και μάλιστα συνεχίζει ακόμη και σήμερα με τα χρώματα της Alfa Romeo.

Κάτι ανάλογο μπορεί να δούμε και το 2021 με το Comeback ενός άλλου παγκόσμιου πρωταθλητή και πιο συγκεκριμένα του Φερνάντο Αλόνσο, που παρακολούθησε ως θεατής το φινάλε της εφετινής σεζόν της Formula 1 στο Αμπού Ντάμπι. Εκεί αποκάλυψε ο Ισπανός τα μελλοντικά του σχέδια λέγοντας τα εξής: «Πριν από όλα έρχεται τον επόμενο Ιανουάριο το Ράλι Ντακάρ στη Σαουδική Αραβία. Αυτό αποτελεί πιθανόν τη μεγαλύτερη πρόκληση της αγωνιστικής καριέρας μου. Μετά θέλω να λάβω και πάλι μέρος το 2020 στο Indy 500. Από εκεί και έπειτα είμαι ελεύθερος για τη Formula 1, για το νέο πρωτάθλημα Hypercars, για οτιδήποτε ήθελε προκύψει, αφού για το 2021 θέλω να αφήσω όλες τις πιθανότητες ανοιχτές».

Στο Ράλι Ντακάρ θα λάβει ο Αλόνσο μέρος με την ομάδα της Toyota, ενώ επιθυμεί διακαώς να νικήσει στον αγώνα Indy 500, που του απομένει για να κατακτήσει το πολυπόθητο Triple Crown των μηχανοκίνητων σπορ. Ο Ισπανός έχει νικήσει ήδη στο Γκραν Πρι του Μονακό για τη Formula 1 και στις 24 Ωρες του Λε Μαν, oπότε του λείπει μόνον το Indy 500, όπου θα συμμετάσχει είτε με την ομάδα του Andretti είτε της McLaren SP. Στην κατηγορία των Hypercars θα μπορούσε να ενταχθεί πάλι στην ομάδα της Toyota.

To 2021 θα είναι μία χρονιά μεγάλων αλλαγών στη Formula 1, με νέους κανονισμούς και αυτοκίνητα αλλά και με πολλές μεταγραφές οδηγών. Σε αυτό το μεταγραφικό παζάρι θα μπορούσε να χωρέσει και ο Αλόνσο, με πιο πιθανό σενάριο την επιστροφή του στη McLaren. Η βρετανική ιστορική ομάδα βρίσκεται σε συνεχή άνοδο οπότε ενδιαφέρει πολλούς καλούς οδηγούς που θα δυσκολεύονταν να βρουν θέση σε κάποιο άλλο κορυφαίο team και ο Αλόνσο θα έχει μεγάλο ανταγωνισμό. Ωστόσο ο Ισπανός παραμένει ένα βαρύ όνομα με πολλούς φίλους στη Formula 1 και έτσι δεν αποκλείεται να τον ξαναδούμε στο άθλημα το 2021.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!