Τα πήρε όλα και έφυγε ο Χάμιλτον στο Άμπου Ντάμπι

Γιώργος Βαρίνος
Τα πήρε όλα και έφυγε ο Χάμιλτον στο Άμπου Ντάμπι
Σε ένα βαρετό αγώνα ο Λιούις Χάμιλτον δεν είχε αντίπαλο καθώς νίκησε κάνοντας και ταχύτερο γύρο, με τον Φερστάπεν στη 2η θέση και τον Λεκλέρ στην 3η.

Ο μεγάλος Λιούις Χάμιλτον έκλεισε με τον δικό του τρόπο τη σεζόν, κάνοντας Γκραν Σλαμ, με pole position, νίκη και ταχύτερο γύρο. Επίσης διατήρησε την πρώτη θέση από το σβήσιμο των κόκκινων φώτων μέχρι το πέσιμο της καρώ σημαίας. Με αυτή την pole, o Χάμιλτον φτάνει τις 88 που φυσικά είναι ρεκόρ...

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μαξ Φερστάπεν που έκανε έναν ώριμο αγώνα δίχως υπερβολές και ριψοκίνδυνες κινήσεις. Περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία, εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα του μονοθεσίου του και έφτασε σε μια εύκολη νίκη, παρά το γεγονός πως στην εκκίνηση του αγώνα τον πέρασε ο Λεκλέρ.

Ο Μονεγάσκος από την πλευρά του, τερμάτισε στην 3η θέση (αν και εκκρεμεί το θέμα τιμωρίας του για την ποσότητα του καυσίμου που είχε) κάνοντας έναν αγώνα τακτικής με δύο πιτ στοπ. Στο τέλος κινδύνεψε να τον περάσει ο Μπότας, αλλά ο Φινλανδός δεν τα κατάφερε να τον περάσει και έτσι έμεινε 4ος (μπορεί να ανέβει και 3ος αν τιμωρηθεί ο Λεκλέρ) παρά το γεγονός πως ξεκίνησε τελευταίος. Η διαφορά δυναμικής των Mercedes με όλα τα υπόλοιπα μονοθέσια (με ίδια ελαστικά) σε αυτή την πίστα είναι χαοτική...

Στην 5η θέση βρέθηκε ο Φέτελ που δεν είχε καλή μέρα αλλά έδειξε πως δεν έχει χάσει την ταχύτητά του παρά την έλευση του 3ου παιδιού του. Στο τέλος του αγώνα με φρέσκα ελαστικά κατάφερε να καλύψει 15 δευτερόλεπτα και να περάσει στον τελευταίο γύρο τον Άλμπον που τελικά τερμάτισε 6ος.

Για άλλη μια φορά τα 6 μονοθέσια των 3 πιο γρήγορων ομάδων, τερμάτισαν στις θέσεις 1 έως 6 αποδεικνύοντας πως είναι τεράστια η διαφορά των Mercedes-Ferrari-Red Bull από τις υπόλοιπες ομάδες.

Στις 4 υπόλοιπες θέσεις βρέθηκαν οι Πέρεζ, Νόρις, Κβίατ και Σάινθ. Να σημειώσουμε πως τον επόμενο χρόνο δεν θα βρίσκεται ο Χούλκενμπεργκ στην Renault αλλά και ο Κούμπιτσα στην Williams που ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Formula 1.

Αυτά είναι τα προσωρινά αποτελέσματα καθώς εκκρεμεί η τιμωρία ή όχι του Λεκλέρ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!