O Πιέρο Φεράρι μιλά για τα πέτρινα χρόνια της Scuderia

Gazzetta team
O Πιέρο Φεράρι μιλά για τα πέτρινα χρόνια της Scuderia
Ο γιος του Εντσο Φεράρι έριξε έμμεσα σπόντες στα στελέχη και στους οδηγούς της ομάδας της Ferrari, ενώ σχολίασε και τα δώδεκα χρόνια χωρίς τίτλο για τη Scuderia.

H εφετινή σεζόν ολοκληρώνεται για τη Ferrari με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Οι δύο οδηγοί της συγκρούστηκαν μεταξύ τους και τέθηκαν εκτός μάχης στο Γκραν Πρι Βραζιλίας, η FIA ερευνά ενδεχόμενες υπερβάσεις των κανονισμών στο σύστημα τροφοδοσίας των κόκκινων μονοθεσίων ενώ η Scuderia τέθηκε σχετικά νωρίς εκτός μάχης και διεκδίκησης του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1. Eτσι συνεχίστηκαν για δωδέκατη χρονιά μετά το 2007 τα πέτρινα χρόνια της Ferrari χωρίς παγκόσμιο τίτλο, αν και εφέτος είχε μπει ο πήχης ψηλά και τα μονοθέσια της ομάδας ήταν πολύ γρήγορα τουλάχιστον στις ευθείες.

Θέση για όλα αυτά πήρε Πιέρο Φεράρι μιλώντας στον ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό ‘’Radio 1’’. Ο γιος του ιδρυτή της ιταλικής μάρκας, Εντσο Φεράρι, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Τον παγκόσμιο τίτλο τον κατακτάς μόνον αν δεν κάνουν οι πιλότοι κανένα λάθος και είναι σε θέση να πάρουν το καλύτερο δυνατόν από το αυτοκίνητο. Επιπρόσθετα θα πρέπει να είναι το αυτοκίνητό σου από την αρχή απολύτως ανταγωνιστικό και να διατηρήσει έως το τέλος της σεζόν αυτό το επίπεδο απόδοσης.»

Ο Πιέρο Φεράρι έριξε πάντως και σπόντες για το έμψυχο δυναμικό της ομάδας λέγοντας ότι, «δεν πρέπει επίσης να ξεχάσουμε την ομάδα, επειδή η στρατηγική είναι εξίσου σημαντική για την επιτυχία. Σήμερα είναι η μάχη του ανταγωνισμού τόσο μεγάλη ώστε να μην επιτρέπεται να επιδείξεις την παραμικρή αδυναμία. Αν δεν είναι φτιαγμένα όλα τέλεια, δεν μπορείς τότε να νικήσεις.»

Πάντως ο γιος του Εντσο Φεράρι απέδειξε ότι διαθέτει ακόμη αρκετά αποθέματα υπομονής καθώς σχολίασε τα πέτρινα χρόνια της Scuderia λέγοντας ότι «σε αγωνιστικό επίπεδο βίωσε ο πατέρας μου πολύ χειρότερες στιγμές από τη σημερινή.»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!