O Aλμπον με καλύτερο χρόνο και ατύχημα στο FP1 της Βραζιλίας

Gazzetta team
O Aλμπον με καλύτερο χρόνο και ατύχημα στο FP1 της Βραζιλίας
Ο οδηγός της Red Bull σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά στο Ιντερλάγκος της Βραζιλίας, που ολοκληρώθηκαν νωρίτερα εξαιτίας ατυχήματος του…ιδίου!

Γλυκόπικρη γεύση άφησαν οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές του Γκραν Πρι Βραζιλίας στον Αλεξάντερ Άλμπον. Ο οδηγός της Red Bull σημείωσε στη βρεγμένη πίστα τον καλύτερο χρόνο, προκάλεσε όμως το πρόωρο τέλος των δοκιμαστικών με ένα δικό του ατύχημα! Το περιστατικό συνέβη στην τελευταία στροφή της πίστας του Ιντερλάγκος όταν ο Άλμπον γλίστρησε εκτός πίστας και χτύπησε πάνω στις προστατευτικές μπαριέρες με αποτέλεσμα να πάθει ζημιά το μπροστινό μέρος και η ανάρτηση του μονοθεσίου του. Προς το παρόν δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν έπαθε ζημιά και το σασσί της RB15.

Ο οδηγός της Red Bull φόρεσε για τα τελευταία λεπτά της συγκεκριμένης περιόδου στεγνά ελαστικά Slicks, όπως έκαναν και άλλοι ανταγωνιστές του. Παρά το ατύχημα ήταν τελικά 0,551 δευτερόλεπτα γρηγορότερος από τον Βάλτερι Μπότας με Mercedes και 0,899 δευτερόλεπτα από τον Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari.

Ο Τζορτζ Ράσελ με Williams και ο Αντόνιο Τζιοβινάτσι με Alfa Romeo ήταν οι πιο «επιμελείς» πιλότοι με 18 γύρους στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά, ενώ τέσσερις από τους 20 οδηγούς δεν κατάφεραν να κάνουν χρονομετρημένο γύρο. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβανόταν και ο εφετινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, αλλά και ο Μαξ Φερστάπεν.

Ο Σαρλ Λεκλέρ πραγματοποίησε 13 γύρους και ήταν ο πρώτος που βγήκε προς το τέλος των δοκιμών στη βρεγμένη πίστα με Slicks ελαστικά. Ο Μονεγάσκος άλλαξε μετά το Όστιν κινητήρα στη Ferrari του και θα ξεκινήσει στη Βραζιλία δέκα θέσεις πιο πίσω, αν και με νέο μοτέρ.

Η πρόβλεψη του καιρού για το Σαββατοκύριακο είναι ότι δεν θα βρέξει, οπότε οι οδηγοί και οι ομάδες δεν ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για τις δοκιμές στη βροχή, που δεν πρόκειται να τους διαφωτίσουν για τον αγώνα.

Για στατιστικούς λόγους να αναφέρουμε ότι η πρώτη δεκάδα συμπληρώθηκε μετά τον τρίτο Φέτελ από τους εξής οδηγούς: Λεκλέρ (Ferrari), Σάινθ (McLaren), Χούλκενμπεργκ (Renault), Ρικιάρντο (Renault), Γκασλί (Toro Rosso), Κβίατ (Toro Rosso) και Νόρις (McLaren).

Τα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι Βραζιλίας ξεκινούν στις 20.00 ώρα Ελλάδας και θα ολοκληρωθούν μιάμιση ώρα αργότερα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!