O Mικ Σουμάχερ οδηγεί τη Ferrari F2002 του πατέρα του (vid)

Gazzetta team
O Mικ Σουμάχερ οδηγεί τη Ferrari F2002 του πατέρα του (vid)
Συγκινητικές στιγμές με τον υιό Σουμάχερ να οδηγεί στην πίστα του Φιοράνο τη Ferrari, με την οποία είχε αναδειχθεί το 2002 πρωταθλητής ο πατέρας του.

Ο Μικ Σουμάχερ είχε την ευκαιρία να οδηγήσει στο Φιοράνο της Ιταλίας μία Ferrari F2002, η οποία θα βγει σε λίγες ημέρες σε δημοπρασία και θα πωληθεί στο πλαίσιο του Γκραν Πρι του Αμπού Ντάμπι. Πρόκειται για ένα πολύ συγκινητικό γεγονός καθώς η Ferrari F2002 έγραψε ιστορία κυριαρχώντας στην εποχή της στο πρωτάθλημα της Formula 1 και ο Μίκαελ Σουμάχερ είχε κατακτήσει με αυτήν το 2002 τον πέμπτο παγκόσμιο τίτλο του. Μάλιστα ο Γερμανός ήταν τόσο ανώτερος, ώστε είχε «κλειδώσει» εκείνη τη χρονιά το πρωτάθλημα έξι αγώνες πριν την ολοκλήρωσή του. Τώρα ξύπνησαν μνήμες με τον 20χρονο Μικ να οδηγεί την κόκκινη βολίδα του πατέρα του στην πίστα δοκιμών της Ferrari στο Φιοράνο.

Ίσα που πρόλαβε μάλιστα, καθώς το αυτοκίνητο θα βγει σε λίγες ημέρες στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών RM Sotheby’s μαζί με άλλα ιστορικά αγωνιστικά μοντέλα. Με το μονοθέσιο με νούμερο σασσί 219 είχε νικήσει το 2002 ο Μίκαελ Σουμάχερ –μεταξύ άλλων- στα Γκραν Πρι του Σαν Μαρίνο, της Αυστρίας και της Γαλλίας, όπου εξασφάλισε και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Συνολικά είχε πετύχει ο Γερμανός εκείνη τη χρονιά δέκα νίκες.

Στο video βλέπουμε τον νεαρό πιλότο της Formula 1 να οδηγεί για πρώτη φορά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Να σημειώσουμε ότι ο Μικ πήρε ήδη μία ανάλογη πρώτη γεύση εφέτος στο Χόκενχαϊμ, όπου πραγματοποίησε μερικούς γύρους επίδειξης με μία Ferrari F2004 που είχε οδηγήσει επίσης στο παρελθόν ο πατέρας του.

Το αυτοκίνητο που πρωταγωνιστεί στο πρόσφατο video εκτιμάται ότι θα πιάσει μία τιμή μεταξύ 5,5 και 7,5 εκατ. δολαρίων και ένα μέρος των χρημάτων θα δοθεί στο ίδρυμα Keep-Fighting που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της οικογένειας Σουμάχερ και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Στην ίδια δημοπρασία θα βγουν στο σφυρί η Ferrari 126 C2 του 1982 με οδηγό τότε τον Πατρίκ Ταμπάι και η Benetton B192 του Μίκαελ Σουμάχερ από το 1992. Με τη Benetton πραγματοποίησε ο Γερμανός την πρώτη πλήρη σεζόν του στη Formula 1 όπου κατέκτησε μία νίκη στο Βέλγιο και δύο τρίτες θέσεις στην Ιταλία και στη Γερμανία. Το συγκεκριμένο μονοθέσιο αναμένεται να πετύχει στη δημοπρασία μία τιμή έως περίπου 1,1 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!