Πρωταθλητής ο Χάμιλτον και νικητής ο Μπότας στις ΗΠΑ

Γιώργος Βαρίνος
Πρωταθλητής ο Χάμιλτον και νικητής ο Μπότας στις ΗΠΑ
Σε έναν ενδιαφέροντα αγώνα οι Mercedes έκαναν άλλο ένα 1-2 καθώς ο Μπότας κατάφερε να νικήσει στις ΗΠΑ αλλά με 2ο και Πρωταθλητή για 6η φορά, τον Λιούις Χάμιλτον. Στην 3η θέση ο Μαξ Φερστάπεν.

Από την εκκίνηση φάνηκε πως θα βλέπαμε έναν πολύ ενδιαφέροντα αγώνα. Με την εκκίνηση, ο Χάμιλτον «άρπαξε» και τους δύο οδηγούς της Ferrari στον πρώτο γύρο και με μια στρατηγική ενός μόνο πιτ στοπ, τον έφερε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα να είναι πρώτος.
Ωστόσο, ο Μπότας με φρέσκα ελαστικά κατάφερε και πέρασε τον Χάμιλτον πέντε γύρους πριν το τέλος για να πάρει εκείνος την νίκη.

Βεβαίως, ο Χάμιλτον με την 2η θέση του εξασφάλισε το 6ο του παγκόσμιο πρωτάθλημα -το πέμπτο του με τη Mercedes- και έγινε ο μόνος οδηγός στην ιστορία της Formula 1 με 6 Παγκόσμιους τίτλους.

Στους πρώτους γύρους το ενδιαφέρον εστιάστηκε στην πτώση της απόδοσης του Φέτελ, που έχανε συνεχώς θέσεις καθώς όπως είπε στον ασύρματο είχε προβλήματα με την ισορροπία του μονοθεσίου του. Και ως να μην έφτανε αυτό, στον 6ο γύρο σε ένα άτσαλο πέρασμα πάνω από τα κερμπ έσπασε η πίσω ανάρτηση του με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. Αλλά και Λεκλέρ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, φανερά λόγω της χαμηλής σχετικά θερμοκρασίας της ασφάλτου που δεν ευνοούσε τις σκληρές γόμες. Μόλις ο Μονεγάσκος έβαλε την μαλακή γόμα στο τέλςο του αγώνα κατάφερε να κάνει ταχύτερο γύρο και ρεκόρ.

Στο τέλος το αγώνα με τον Χάμιλτον να έχει κάνει μόνο μια αλλαγή ελαστικών και τους Μπότας και Φερστάπεν να έχουν κάνει δύο, ο Χάμιλτον έδειχνε πως δεν θα μπορούσε να τους κρατήσει πίσω του. Και πράγματι ο Μπότας πέρασε και ενώ τον πλησίαζε και ο Φερστάπεν, είχε μια έξοδο ο Μάγκνουσεν και με τις κίτρινες σημαίες να ανεμίζουν δεν μπόρεσε ο Φερστάπεν να περάσει τον Χάμιλτον και έτσι αρκέστηκε στην 3η θέση.

4ος τερμάτισε ο Λεκλέρ που δεν απείλησε ποτέ και 5ος ο καταπληκτικός Άλμπον -που έγινε και ο οδηγός την ημέρας- καθώς έκανε 3 πιτ στοπ και αμέτρητες προσπεράσεις. Στην 6η θέση βρέθηκε ο πολύ καλός Ντάνιελ Ρικιάρντο ενώ η δεκάδα συμπληρώθηκε με τους, Λάντο Νόρις 7ο, Κάρλος Σάινθ 8ο, Νίκο Χούλκενμπεργκ 9ο και Ντάνι Κβίατ 10ο.

Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!