Φέτελ: «Θα μπορούσε να είναι καλύτερη η στρατηγική μας»

Gazzetta team
Φέτελ: «Θα μπορούσε να είναι καλύτερη η στρατηγική μας»
Ο Γερμανός πάλεψε ανάμεσα στις δύο Mercedes, όμως κάποια στιγμή έγινε από κυνηγός του προπορευόμενου Χάμιλτον σε θήραμα του Μπότας, που τον πίεζε για τη δεύτερη θέση.

Θύμα της στρατηγικής της Ferrari, αλλά και του εαυτού του έπεσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο οδηγός της Scuderia αγνόησε τις εντολές της ομάδας του, δεν θέλησε να μπει έγκαιρα μετά τον 25ο γύρο στα πιτ, έχασε χρόνο μπλέκοντας στην κυκλοφορία και έτσι βρέθηκε πίσω από τον Χάμιλτον. Ο Βρετανός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση, ενώ ο Γερμανός τερμάτισε τελικά δεύτερος υπό την πίεση του τρίτου Μπότας. Η Ferrari είχε ποντάρει στη φθορά των ελαστικών του Χάμιλτον, όμως διαψεύσθηκε και έχασε σε αυτό το πόκερ από τους υπεύθυνους στρατηγικής της Mercedes, που έπρεπε να πείσουν και τον Χάμιλτον την ώρα του αγώνα για την ορθότητα των επιλογών τους!

Ήταν το 120ο βάθρο στην καριέρα του Φέτελ, ο οποίος αναφέρθηκε στην πίεση του Φιλανδού λέγοντας τα εξής: «Ήταν τόσο έντονη, ώστε δεν μπορούσα ούτε καν να σκεφτώ τον Λιούις, γιατί ο Βάλτερι ασκούσε τόσο πολύ πίεση». Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το αποτέλεσμα είναι o.k., στρατηγικά θα μπορούσαν όμως να έχουν πάει τα πράγματα καλύτερα.»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!