Μηδενίστηκαν τελικά οι Renault στο Γκραν Πρι Ιαπωνίας 

Πέτρος Σηφαλάκης
Μηδενίστηκαν τελικά οι Renault στο Γκραν Πρι Ιαπωνίας 
Και τα δύο αυτοκίνητα της ομάδας μηδενίστηκαν και πλέον θα είναι σαν να μη πήραν ποτέ τους βαθμούς της Ιαπωνίας, λόγω ενός βοηθήματος μη συμβατού με τους κανονισμούς.

Μετά την «καταγγελία» της Racing Point, η FIA έκανε τους απαραίτητους ελέγχους στη Renault και ανακάλυψε ένα σύστημα που άλλαζε την κατανομή της πέδησης στους τροχούς. Το εν λόγω σύστημα δεν ήταν αντίθετο με τους κανονισμούς, όμως αξιολογήθηκε ως βοήθημα, οπότε απαγορεύεται και η χρήση του, όπως αποφάσισαν οι εκπρόσωποι της FIA. Για την τιμωρία της ομάδας οι αρμόδιοι αποφάσισαν να μηδενίσουν τα δύο μονοθέσια από το Γκραν Πρι της Ιαπωνίας, που έγινε νωρίτερα στη σεζόν.

Τι σημαίνει αυτό για την τελική κατάταξη του αγώνα; Ότι ο Ντάνιελ Ρικιάρντο χάνει τους βαθμούς της έκτης θέσης που κατέκτησε στην Ιαπωνία και ο Νίκο Χούλκενμπεργκ τους βαθμούς της ένατης θέσης. Την έκτη θέση την παίρνει ο Σαρλ Λεκλέρ, ενώ μπήκαν εκ των υστέρων στη δεκάδα ο Στρολ με τον Κβίατ. Έτσι η Racing Point και η Toro Rosso παίρνουν ανέλπιστα βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών! Το σύστημα επιλογής κατανομής της πέδησης που είχε εγκατασταθεί στα μονοθέσια της Renault συνδεόταν με χειριστήρια στο τιμόνι και ο οδηγός επέλεγε την ισορροπία του φρεναρίσματος ανάλογα με τις απαιτήσεις του, εξασφαλίζοντας έτσι υψηλότερες ταχύτητες κυρίως στις στροφές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!