Γκροζάν: «Δύο μέρες φτάνουν για τα Γκραν Πρι» 

Πέτρος Σηφαλάκης
Γκροζάν: «Δύο μέρες φτάνουν για τα Γκραν Πρι» 
Περιττή η Παρασκευή αν υπάρξει οργάνωση, λέει ο πιλότος της Haas Ρομέν Γκροζάν, φέρνοντας σαν παράδειγμα όσα έγιναν στη Σουζούκα.

Ο τυφώνας Hagibis έπληξε την Ιαπωνία και οι κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, μαζί με όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες, ακυρώθηκαν. Έτσι, έγινε σύμπτυξη στο πρόγραμμα και θα χωρέσουν όλες οι διαδικασίες σε δύο ημέρες, μαζί με τον αγώνα. Ο Ρομέν Γκροζάν, πιλότος της Haas, είπε ότι θα μπορούσε και να καθιερωθεί.

«Αν γινόταν μόνο Σάββατο και Κυριακή, με το πρωινό του Σαββάτου να έχει το FP1 και μετά το FP2 το απόγευμα, που θα καθορίζει και τη σειρά εκκίνησης του αγώνα, θα είναι πολύ καλά. Πρέπει να πιέσεις, έχεις μια καλή ποσότητα ελαστικών, μπορείς να κάνεις ρυθμίσεις στο αυτοκίνητο και θα υπάρχει χρόνος το απόγευμα για να δουλέψουν οι μηχανικοί και να μη χρειαστεί να κοιμηθούν πολύ αργά. Μπορείς να αλλάξεις λίγο τις ρυθμίσεις μεταξύ των κατατακτήριων και του αγώνα. Θα μου άρεσε. Μιάμιση ώρα, έχεις χρόνο, έχεις λάστιχα. Υπάρχει πολλή δράση στην πίστα, πολλά αυτοκίνητα να τρέχουν και αν θες να το πιέσεις σε δύο ημέρες, έχει νόημα» είπε ο Ρομέν Γκροζάν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!