Xέλμουτ Μάρκο: «Δεν έχει μέλλον o Φέτελ στη Ferrari»

Gazzetta team
Xέλμουτ Μάρκο: «Δεν έχει μέλλον o Φέτελ στη Ferrari»
Ο σύμβουλος της Red Bull και μέντορας του Φέτελ υποστηρίζει, ότι η Ferrari θυσίασε τον Φέτελ στη Ρωσία, αν και ήταν γρηγορότερος από τον Λεκλέρ και θεωρεί «τελειωμένο» τον Γερμανό από τη Scuderia.

Το πρώην αφεντικό του Σεμπάστιαν Φέτελ στη Red Bull, δρ. Χέλμουτ Μάρκο, είναι πεπεισμένος ότι τα περιστατικά, που συνέβησαν στο Σότσι, αποδεικνύουν ότι ο Γερμανός δεν έχει μέλλον πλέον στη Ferrari. Ο 76χρονος δεν μιλά τυχαία, καθώς πρόκειται για τον άνθρωπο που έφερε στη Red Bull τον Φέτελ, ενώ διατηρεί ακόμη και σήμερα μία στενή σχέση πατέρα – γιου μαζί του. Μάλιστα, ο Αυστριακός είχε καλέσει δημόσια πριν λίγες ημέρες τον τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1, να αποχωρήσει από τη Scuderia και να ξαναβρεί τη χαμένη ψυχολογία του σε μία άλλη ομάδα, η οποία θα τον στηρίξει και θα τον περιβάλλει με την εμπιστοσύνη της.

Στο Σότσι προσπέρασε ο Φέτελ τον Χάμιλτον και τον Λεκλέρ στην ευθεία και στην πρώτη στροφή αμέσως μετά την εκκίνηση, όμως ένα γύρο αργότερα κάλεσαν οι άνθρωποι της Ferrari τον Γερμανό μέσω της ενδοεπικοινωνίας να σεβαστεί τη συμφωνία της ομάδας και να επιστρέψει στον Μονεγάσκο την πρώτη θέση, που είχε κατακτήσει αξιοποιώντας το slipstream του 21χρονου πιλότου.

Παρά τις κλήσεις, ο Γερμανός αρνήθηκε να υπακούσει και η Ferrari άλλαξε θέσεις μεταξύ των οδηγών της με το πιτ στοπ του Λεκλέρ. Ο Χέλμουτ Μάρκο πιστεύει, ότι η συμπεριφορά της ομάδας από το Μαρανέλο αποτελεί απόδειξη, ότι ο Φέτελ δεν έχει μακροπρόθεσμα μέλλον στη Ferrari. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο σύμβουλος μηχανοκίνητων σπορ της Red Bull, «θυσίασαν τον Φέτελ, αν και αυτή τη φορά ήταν ο γρηγορότερος οδηγός τους. Τώρα, είμαι σχεδόν απόλυτα πεπεισμένος, ότι ο Σεμπάστιαν δεν έχει κανένα μέλλον με τη Ferrari».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!