Συγγνώμη ζήτησε ο Λεκλέρ για τις αντιδράσεις του στη Σιγκαπούρη

Gazzetta team
Συγγνώμη ζήτησε ο Λεκλέρ για τις αντιδράσεις του στη Σιγκαπούρη
Ο νεαρός οδηγός της Ferrari δήλωσε μετανιωμένος για ό,τι είπε στο Γκραν Πρι Σιγκαπούρης, ζήτησε συγγνώμη και τόνισε, ότι η ομάδα του λειτούργησε απολύτως σωστά.

Ένα…πιπεράτο παρασκήνιο συνοδεύει το Γκραν Πρι Ρωσίας. Πέρυσι είχε νικήσει εκεί ο Χάμιλτον, καθώς η Mercedes είχε δώσει εντολή στον προπορευόμενο –και βέβαιο νικητή- Μπότας, να αφήσει τον Βρετανό να περάσει μπροστά «προς το συμφέρον της ομάδας», όπως δήλωσε αμέσως μετά τον αγώνα ο διευθυντής της, Τότο Βολφ. Τα Ασημί Βέλη θα ήθελαν να επιστρέψουν κάποια στιγμή αυτή «την κλεμμένη νίκη» στον Μπότας, σίγουρα όμως όχι στο Σότσι, όπου η Mercedes έχει τερματίσει πρώτη και στα πέντε Γκραν Πρι της Formula 1, που έχουν γίνει μέχρι σήμερα εκεί. Για τον Φιλανδό αποτελεί η συγκεκριμένη πίστα των 5,8 χιλιομέτρων μία από τις αγαπημένες του, καθώς εκεί σημείωσε το 2017 την πρώτη νίκη του από τις συνολικά πέντε, που έχει πετύχει στη Formula 1.

Στο Σότσι ωστόσο εμφανίζεται η Ferrari πολύ δυναμική με τρεις συνεχόμενες νίκες, οπότε δεν θα ήθελε να ρισκάρει με τίποτα η Mercedes μία αποτυχία του Χάμιλτον, έστω και αν οι προοπτικές της Scuderia για τη διεκδίκηση του εφετινού τίτλου έχουν ουσιαστικά μόνον θεωρητικό χαρακτήρα. Αν μάλιστα νικήσει η Ferrari στη Μαύρη Θάλασσα, τότε θα έχει καταφέρει ένα μεγάλο πλήγμα στο γόητρο της γερμανικής ομάδας, αφού θα είναι η πρώτη φορά από την είσοδο της Formula 1 στην εποχή των υβριδικών μοτέρ το 2014, που θα έχει ηττηθεί η Mercedes σε τέσσερις συνεχείς αγώνες!

Δύο ενδιαφέρουσες αποκαλύψει είχαμε όμως και από την πλευρά των Κόκκινων. Ο Λεκλέρ εξήγησε, γιατί δεν πανηγύρισε στη Σιγκαπούρη, όπως συνηθίζει, λέγοντας ότι «πάτησα καθυστερημένα το μπουτόν της ενδοσυνεννόησης και εκείνη τη στιγμή με ρώτησαν, ποιο τραγούδι θα τραγουδούσα. Άρχισα να το σκέφτομαι και κάπου εκεί ξέχασα, να πανηγυρίσω».

Όμως και από τον Λεκλέρ είχαμε νέα. Ο νεαρός Μονεγάσκος είχε διαμαρτυρηθεί έντονα μέσω της ενδοσυνεννόησης κατηγορώντας τους ανθρώπους της ομάδας του για εύνοια προς τον Φέτελ, ενώ και μετά τον αγώνα στη Σιγκαπούρη εμφανίστηκε ψυχραμένος με τον Γερμανό. Τώρα όμως, δήλωσε μετανιωμένος για ό,τι είχε πει στον ασύρματο και ανέφερε τα εξής: «Η αντίδρασή μου ήταν ανάρμοστη. Η ομάδα τα έκανε όλα σωστά! Συγγνώμη». Μπράβο του πάντως, που έστω και εκ των υστέρων κατάλαβε το λάθος του, το οποίο ήταν και έως ένα βαθμό «φυσιολογικό» λόγω της νεαρής ηλικίας του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!