Mπινότο: «Δεν τρέχουμε απλά για την τιμή των όπλων»

Gazzetta team
Mπινότο: «Δεν τρέχουμε απλά για την τιμή των όπλων»
Ο διευθυντής της Ferrari υποστήριξε, ότι η ιταλική ομάδα έχει στόχο τη νίκη σε κάθε αγώνα και ότι θα τα δώσει όλα, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Η εντυπωσιακή άνοδος της Ferrari ήρθε αργοπορημένα, καθώς και οι δύο τίτλοι του πρωταθλήματος κατασκευαστών και οδηγών έχουν ουσιαστικά χαθεί για εφέτος και θα κατακτηθούν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου από τη Mercedes και τον Λιούις Χάμιλτον. Ποιοι είναι λοιπόν οι στόχοι της ιταλικής ομάδας για το 2019. Η απάντηση του Ματία Μπινότο είναι ξεκάθαρη: «Δεν τρέχουμε εδώ για την τιμή των όπλων. Προσπαθούμε να νικάμε ξεχωριστά από αγώνα σε αγώνα. Δεν είναι ζητούμενο, να κάνουμε σκέψεις για το πρωτάθλημα. Θέλουμε να τα δώσουμε όλα αυτή τη σεζόν. Αυτό σημαίνει, να εξασφαλίσουμε, ότι θα προετοιμαστούμε σωστά για την επόμενη σεζόν». Με άλλα λόγια, η Ferrari δεν πιστεύει πλέον, ότι έχει πιθανότητες να κατακτήσει κάποιον τίτλο εφέτος, ωστόσο εργάζεται πολύ πάνω στην εξέλιξη συστημάτων, που θα την κάνουν ανταγωνιστικότερη το 2020.

Βασικός –και ρεαλιστικός- στόχος της Scuderia για εφέτος είναι χωρίς αμφιβολία να σπάσει το δίδυμο της Mercedes στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1. Αναφερόμαστε βεβαίως στον Βάλτερι Μπότας, ο οποίος έχει 231 βαθμούς, δηλαδή 31 περισσότερους από τους Φερστάπεν και Λεκλέρ και 37 από τον Φέτελ. Ο Φιλανδός βρίσκεται σε απόσταση βολής, άρα αναμένεται να αποτελέσει τον κύριο στόχο για τους δύο οδηγούς της Ferrari, καθώς εμφανίζει μία γενικότερη αστάθεια στην απόδοσή του, ενώ ο συμπληρωματικός ρόλος του σε σχέση με τον Χάμιλτον του κοστίζει επίσης βαθμούς. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του Γκραν Πρι Σιγκαπούρης, όπου υποχρεώθηκε από τη Mercedes να κόψει ταχύτητα, για να περάσει μπροστά του ο Χάμιλτον, με αποτέλεσμα να βρεθεί πιθανότατα μία θέση πιο πίσω από ό,τι θα δικαιούταν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!