Χάμιλτον: «Θα μπορούσαμε να έχουμε νικήσει εύκολα»

Gazzetta team
Χάμιλτον: «Θα μπορούσαμε να έχουμε νικήσει εύκολα»
O Λιούις Χάμιλτον υποστήριξε, ότι θα μπορούσε να νικήσει εύκολα στη Σιγκαπούρη, αν είχε επιδείξει η ομάδα του περισσότερο θάρρος και τον είχε καλέσει νωρίτερα για πιτ στοπ.

«Νικάμε και χάνουμε μαζί ως ομάδα», δήλωσε ο Λιούις Χάμιλτον αμέσως μετά την τέταρτη θέση του στο Γκραν Πρι Σιγκαπούρης. Ωστόσο ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 ήταν εμφανώς προβληματισμένος από την απόδοση της Mercedes, η οποία δεν έχει καταφέρει να νικήσει μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, ενώ και ο ίδιος δεν φάνηκε διόλου ευχαριστημένος από την έκβαση του νυχτερινού αγώνα στην ασιατική πίστα. Ο Βρετανός ξεκίνησε δεύτερος και κόλλησε πίσω από τον Λεκλέρ, που επιβράδυνε συνειδητά τον ρυθμό, για να μη δημιουργήσει προϋποθέσεις για κάποιο Undercut πίσω του.

Ωστόσο, κάποια στιγμή δημιουργήθηκε ένα κενό, το οποίο άφησε ανεκμετάλλευτο η Mercedes, όχι όμως και η Ferrari με τον Φέτελ, που το αξιοποίησε και πέρασε αυτομάτως από την τρίτη στην πρώτη θέση. Όπως αποκάλυψε ο Χάμιλτον, «γνώριζα, ότι θα προσπαθούσαμε να κάνουμε ένα Undercut. Το γνώριζα αυτό ήδη από το πρωί κατά την καθιερωμένη συζήτησή μας πριν τον αγώνα. Εγώ είπα, ότι θα πρέπει απλά να πάρουμε το ρίσκο. Όμως δεν το έκαναν».

Μάλιστα, ο Χάμιλτον ζήτησε άλλη μία φορά στον αγώνα από την ομάδα του να προχωρήσουν σε ένα Undercut, όμως η Mercedes προτίμησε να επιλέξει μία συντηρητική λύση. «Θα το ξεπεράσουμε. Πονάει όμως, επειδή θα μπορούσαμε να έχουμε νικήσει εύκολα σήμερα», υποστήριξε εκνευρισμένος ο οδηγός της γερμανικής ομάδας.

Για να γίνει αυτό, θα έπρεπε να έχει μπει στα πιτ ο Χάμιλτον στον 19ο γύρο, όπως έκανε δηλαδή και ο Φέτελ. Ο Λεκλέρ μπήκε στα πιτ έναν γύρο μετά τον Φέτελ, όμως ο Χάμιλτον πολύ καθυστερημένα και πιο συγκεκριμένα στον 26ο γύρο. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Mercedes, Τότο Βολφ, «σε εκείνο το σημείο του αγώνα είχαμε χάσει ήδη τη θέση από τον Σεμπάστιαν. Η νίκη είχε πετάξει και μετά προσπαθήσαμε να μείνουμε λίγο περισσότερη ώρα στην πίστα. Ο Λιούις μας είπε, ότι τα ελαστικά του βρίσκονταν ακόμη σε καλή κατάσταση και εμείς γνωρίζαμε, ότι ο Φέτελ και ο Λεκλέρ θα κολλήσουν κάποια στιγμή στην κυκλοφορία. Πολλές υποθέσεις, όμως τελικά ήρθαν όλα διαφορετικά. Τα ελαστικά μας απλά φθάρηκαν και δεν ήταν πλέον ανταγωνιστικά. Γι αυτό προσγειωθήκαμε στη χώρα του πουθενά».

«Εγιναν πάρα πολλά λάθη, πράγμα ασυνήθιστο. Ένα Σαββατοκύριακο, που θα πρέπει απλά να το διαγράψουμε εντελώς», συμπλήρωσε ο Τότο Βολφ για το Γκραν Πρι Σιγκαπούρης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!