Ο Φέτελ αιφνιδιάστηκε από την εντολή για το πρόωρο πιτ στοπ

Gazzetta team
Ο Φέτελ αιφνιδιάστηκε από την εντολή για το πρόωρο πιτ στοπ
Ο Γερμανός δήλωσε, ότι τον κάλεσαν την τελευταία στιγμή για πιτ στοπ και ότι δεν περίμενε, ότι θα περνούσε χάρη σε αυτή την κίνηση επικεφαλής του αγώνα.

O Σεμπάστιαν Φέτελ δεν περίμενε, ότι το πρόωρο πιτ στοπ του θα τον έφερνε μπροστά από τον Λεκλέρ. «Τα έδωσα όλα στον γύρο μετά το πιτ στοπ και τότε αντιλήφθηκα, ότι τα δύο αυτοκίνητα μπροστά από εμένα μπήκαν επίσης στα πιτ. Ήμουν ωστόσο πολύ έκπληκτος, όταν βρέθηκα έναν γύρο αργότερα μπροστά από αυτούς», δήλωσε ο Γερμανός οδηγός της Ferrari και συμπλήρωσε, ότι έλαβε την εντολή να μπει στα πιτ, αρκετά αργά. Όπως ανέφερε ο Φέτελ, «θα πρέπει να έγινε ακριβώς πριν τη στροφή 21, δηλαδή μία στροφή πριν την είσοδο στα πιτ. Και δεν γνώριζα, αν είχε στρίψει και κάποιος άλλος επίσης πριν από εμένα. Για εμένα πήγαν σήμερα καλά τα πράγματα. Γι αυτό και χαίρομαι».

Ο Γερμανός δήλωσε «πολύ ικανοποιημένος» για την νίκη του στη Σιγκαπούρη και συνέχισε λέγοντας ότι ήταν ένας «εξαιρετικός αγώνας. Συγχαρητήρια και στην ομάδα. Το ξεκίνημα της χρονιάς ήταν για εμάς δύσκολο, όμως τις προηγούμενες εβδομάδες πήγαν πραγματικά τα πράγματα μπροστά. Είμαι πολύ υπερήφανος για τη δουλειά όλων των εμπλεκομένων στο εργοστάσιο». Ο Φέτελ κατάφερε μετά το πιτ στοπ να χτίσει μία διαφορά έως και 6,5 δευτερολέπτων, όμως η είσοδος του Safety Car τρεις φορές έφερνε συνεχώς κοντά του τους διώκτες του, όμως στο τέλος έμεινε αλάνθαστος, δεν είχε προβλήματα με τα ελαστικά του και νίκησε δίκαια.

Ο 32χρονος οδηγός της Scuderia τόνισε, ότι δεν αμφέβαλε ποτέ για τον εαυτό του, ενώ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που βίωσε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά, που έπρεπε να ξεπεράσω κάτι τέτοιο. Πιθανόν, να μην είναι ούτε και η τελευταία φορά. Αυτό αποτελεί κομμάτι του αθλήματος».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!