O Φέτελ θα γίνει ο Μπαρικέλο του Σαρλ Λεκλέρ

Gazzetta team
O Φέτελ θα γίνει ο Μπαρικέλο του Σαρλ Λεκλέρ
Ο διευθυντής της Ferrari δήλωσε, ότι η Scuderia θα πρέπει να έχει ως Νούμερο 1 έναν σπουδαίο οδηγό, όπως τον Λεκλέρ και δίπλα του έναν άλλον, που θα συνεισφέρει βαθμούς και θα είναι σε θέση να νικάει.

Άκρως αποκαλυπτικές ήταν οι δηλώσεις του Ματία Μπινότο για την πολιτική, που σκοπεύει να εφαρμόσει η Ferrari, όσον αφορά στο δίδυμο των οδηγών της. Ο διευθυντής της Ferrari ανέφερε τα εξής σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport: «Νομίζω, ότι θα έπρεπε να έχουμε έναν σπουδαίο οδηγό για Νούμερο 1 και έναν άλλον, που θα είναι επίσης σε θέση να νικάει σε αγώνες και να φέρνει βαθμούς».

O Eλβετοϊταλός διευκρίνισε, ότι κάτι ανάλογο κάνει η Mercedes με τον Λιούις Χάμιλτον και τον Βάλτερι Μπότας, ενώ τόνισε ότι η συγκεκριμένη πολιτική κάνει απαγορευτική την ένταξη του Μαξ Φερστάπεν στη Ferrari, επειδή θα χαλούσε την αρμονία εντός της ομάδας και θα δυσκόλευε τη διαχείρισή της. Η Ferrari ποντάρει ξεκάθαρα πάνω στον Λεκλέρ, όπως εξηγεί ο Μπινότο κάνοντας μία σύγκριση με το παρελθόν. «Μεγάλωσα την εποχή του Μίκαελ Σουμάχερ, όταν είχε στο πλάι του τον Ρούμπενς Μπαρικέλο ή τον Φελίπε Μάσα», ανέφερε χωρίς περιστροφές ο διευθυντής της ιταλικής ομάδας.

Πρόκειται για μία τακτική, η οποία αποδείχθηκε σύμφωνα με τον Μπινότο σωστή, όμως η εφαρμογή της θα σήμαινε τον ουσιαστικό υποβιβασμό του Σεμπάστιαν Φέτελ σε νεροκουβαλητή του Σαρλ Λεκλέρ για όσον καιρό θα συνυπάρχουν οι δύο οδηγοί στη Ferrari. Ο Γερμανός καλείται να πιει ένα πικρό ποτήρι, καθώς πρόκειται για έναν πιλότο με τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα στη Formula 1, όμως θα υποχρεωθεί να λειτουργήσει υποβοηθητικά και συμπληρωματικά για έναν νεαρό οδηγό χωρίς κανέναν τίτλο ακόμη στο παλμαρέ του.

Για τον νεαρό Μονεγάσκο έχουν εκφραστεί κατά καιρούς κολακευτικά μεγάλα ονόματα της Formula 1, μεταξύ των οποίων και ο σημερινός πρόεδρος της FIA και πρώην διευθυντής της ομάδας της Ferrari επί Σουμάχερ, Ζαν Τοντ. Ο Γάλλος είχε δηλώσει πρόσφατα εξαιρετικά εντυπωσιασμένος από τον Λεκλέρ, για τον οποίο θεωρεί ότι διαθέτει τα προσόντα να γίνει ‘’σπουδαίος πρωταθλητής’’. Ο Τοντ είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι ο 21χρονος οδηγός της Ferrari, «έχει τον ίδιο φυσικό τρόπο, να ηγείται μίας ομάδας, όπως παλαιότερα ο Μίκαελ Σουμάχερ».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!