Eκπληκτοι στη Mercedes από την pole position της Ferrari

Gazzetta team
Eκπληκτοι στη Mercedes από την pole position της Ferrari
Γρίφο αποτελεί για τον Χάμιλτον και τους ανθρώπους της Mercedes η pole position και η ταχύτητα της Ferrari στην πίστα της Σιγκαπούρης, η οποία δεν ευνοεί -θεωρητικά- τη Scuderia.

Στα χαρτιά φάνταζε η Mercedes ως το ακλόνητο φαβορί για την pole position στο Γκραν Πρι Σιγκαπούρης, ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να μπει ο Χάμιλτον σφήνα ανάμεσα στον πρώτο Λεκλέρ και στον τρίτο Φέτελ, ενώ ο Μπότας θα ξεκινήσει πέμπτος πίσω από τον τέταρτο Μαξ Φερστάπεν. Πρόκειται για μία ανεξήγητη εξέλιξη, αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις του Λιούις Χάμιλτον, που δήλωσε τα εξής: «Δεν έχω ιδέα, πού βρήκε ξαφνικά η Ferrari αυτόν τον ρυθμό. Κανονικά δεν είναι αυτή μία από τις πίστες της. Όμως εργάστηκαν σπουδαία. Ο Σαρλ έκανε μερικούς καταπληκτικούς γύρους. Στο τέλος αναγκάστηκα να κάνω πραγματικά, ό,τι περνούσε από το χέρι μου. Τα έδωσα απολύτως όλα και βρέθηκα μερικές φορές πολύ κοντά στο τοιχίο. Ωστόσο το αυτοκίνητο δεν μπορούσε να δώσει περισσότερα. Παρόλα αυτά, είμαι πραγματικά χαρούμενος με τη θέση στην πρώτη σειρά εκκίνησης. Είμαστε μπροστά και μπορούμε να γίνουμε αύριο επιθετικοί».

Παρόμοια άποψη εξέφρασε και ο διευθυντής της Mercedes, Τότο Βολφ. Ο Αυστριακός υπογράμμισε, ότι «η ταχύτητα της Ferrari είναι τρομερή. Θα πρέπει να το παραδεχθούμε. Με βάση τα χαρακτηριστικά της πίστας θα περίμενε κανένας πιθανότερα, ότι θα μάχονταν για την pole position η Red Bull και η Mercedes, όπως έγινε στην περίπτωση της Ουγγαρίας». Για την πέμπτη θέση του Μπότας υποστήριξε ο Βολφ, ότι οφείλεται στην κυκλοφορία που συνάντησε, όταν βγήκε στην πίστα, ενώ για τον κυριακάτικο αγώνα δήλωσε τα εξής: «Πιστεύω, ότι έχουμε ένα γρήγορο αγωνιστικό αυτοκίνητο. Όμως εδώ μπορείς φυσικά να ελέγξεις από μπροστά την ταχύτητα. Η δεύτερη θέση δεν είναι ιδανική για εμάς. Και με τον Φέτελ από πίσω μπορούν βεβαίως, να παίξουν με τις στρατηγικές τους. Εκτιμώ, ότι οι στατιστικές είναι εναντίον μας, όμως ο αγώνας δεν έχει καν ξεκινήσει ακόμα. Αν έχει ο Λιούις μία καλή εκκίνηση και καταφέρει να ανέβει ο Βάλτερι μία ή δύο θέσεις, τότε θα βρεθούμε σε μία καλή θέση».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!