O Σαρλ Λεκλέρ με ρυθμό πολυβόλου πήρε την pole στη Σιγκαπούρη!

Πέτρος Σηφαλάκης
O Σαρλ Λεκλέρ με ρυθμό πολυβόλου πήρε την pole στη Σιγκαπούρη!
Ταχύτατος, πραγματικά αχτύπητος και σχεδόν αλάνθαστος ήταν ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari στη Σιγκαπούρη, που κατάφερε να πάρει την τρίτη σερί pole position!

Ο Σαρλ Λεκλέρ ξεκίνησε με το... αριστερό στη Σιγκαπούρη, όταν στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών είχε πρόβλημα με το σασμάν στη Ferrari του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην καταφέρει να τρέξει στο FP1, ενώ στο FP2, είχε μέτρια αποτελέσματα. Το Σάββατο όμως, ήταν ο ταχύτερος στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών και στη συνέχεια, στις κατατακτήριες δοκιμές, «χτύπησε» την pole! Αρχικά, ο κορυφαίος χρόνος στο Q3 είχε επιτευχθεί από τον Φέτελ. Ο Γερμανός οδηγός προσπάθησε να βελτιώσει, όμως έκανε λάθη και είδε ότι δεν θα μπορούσε, οπότε εγκατέλειψε την τελευταία του προσπάθεια.

Ο Σαρλ Λεκλέρ παρά το γεγονός ότι έκανε κάποια μικρά λαθάκια στον γύρο που του έδωσε την pole και χρειάστηκε να κάνει διορθώσεις για να κρατήσει την πορεία του, έκανε έναν εκπληκτικό χρόνο στο τέλος, που βέβαια ήταν ο ταχύτερος! Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν εκείνος που κυνηγούσε επίσης την pole, ωστόσο δεν μπόρεσε να φτάσει τον Μονεγάσκο και έμεινε στη δεύτερη θέση. Στο τέλος μόνο ο Μπότας μπορούσε να απειλήσει, αλλά δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από την πέμπτη θέση τελικά. Έτσι ο Λεκλέρ πήρε την τρίτη σερί pole position και την πέμπτη στη σεζόν, που σημαίνει ότι έχει περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο πιλότο μέσα στο 2019. Ο Χάμιλτον και ο Μπότας, τον ακολουθούν με τέσσερις. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα από τις κατατακτήριες δοκιμές στη Σιγκαπούρη:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!