H Μercedes θέλει το 1 – 2 στη Σιγκαπούρη προς τιμήν του Λάουντα

Gazzetta team
H Μercedes θέλει το 1 – 2 στη Σιγκαπούρη προς τιμήν του Λάουντα
Η Mercedes φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ομάδα, που θα κάνει το 1 – 2 στο Γκραν Πρι Σιγκαπούρης και να τιμήσει με αυτόν τον ξεχωριστό τρόπο τη μνήμη του Νίκι Λάουντα.

Πριν τέσσερις μήνες έφυγε από τη ζωή ο Νίκι Λάουντα και η Mercedes θέλει να τιμήσει τη μνήμη του Αυστριακού με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Συγκεκριμένα, τα Ασημί Βέλη φιλοδοξούν να κατακτήσουν στο νυχτερινό Γκραν Πρι και τις δύο πρώτες θέσεις, ώστε να γίνουν η πρώτη ομάδα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Τα τελευταία πέντε χρόνια ερχόταν συνεχώς δεύτερο κάποιο μονοθέσιο της Red Bull, γι αυτό και ο Φερστάπεν δήλωσε ότι «πρέπει να το αλλάξουμε αυτό», ευελπιστώντας να τριτώσει το…καλό για τον ίδιο μετά τις δύο νίκες του στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας και στο Χόκενχαϊμ της Γερμανίας. Ας μην ξεχνάμε, ότι ο σύμβουλος της Red Bull έχει προβλέψει πέντε νίκες εφέτος για την αυστριακή ομάδα, ενώ η ασιατική πίστα ταιριάζει στα καλοστημένα μονοθέσια των «Ταύρων».

Βεβαίως, εντελώς διαφορετική άποψη έχουν στο στρατόπεδο της Mercedes, καθώς θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη του Λάουντα κάνοντας στη Σιγκαπούρη το 1 – 2. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της ομάδας, Τότο Βολφ, «η Σιγκαπούρη ήταν στο παρελθόν πάντα μία πίστα φόβητρο για εμάς. Τώρα όμως έχουμε θέσει σταδιακά υπό έλεγχο τα προβλήματα σε αυτό το μοναδικό αυτοκινητοδρόμιο. Και μετά από δύο ήττες απέναντι στη Ferrari στις πίστες υψηλών ταχυτήτων του Σπα και της Μόντσα θέλουμε να νικήσουμε και πάλι».

Να σημειώσουμε επίσης, ότι από το 2008 έως σήμερα έχουν θριαμβεύσει στο Γκραν Πρι Σιγκαπούρης αποκλειστικά και μόνον πιλότοι, που έχουν στεφθεί τουλάχιστον μία φορά Παγκόσμιοι Πρωταθλητές της Formula 1. Συγκεκριμένα έχουν νικήσει από τέσσερις φορές ο Χάμιλτον και ο Φέτελ, δύο φορές ο Φερνάντο Αλόνσο και μία ο Νίκο Ρόσμπεργκ. Για να δούμε, αν θα συνεχιστεί αυτή η περίεργη παράδοση και εφέτος!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!