Παραμένει στη Haas το δίδυμο των Γκροσιάν και Μάγκνουσεν

Gazzetta team
Παραμένει στη Haas το δίδυμο των Γκροσιάν και Μάγκνουσεν
Η Haas έκανε την έκπληξη, καθώς θα διατηρήσει το ίδιο δίδυμο οδηγών και για το 2020 παρά το γεγονός, ότι οι σχέσεις μεταξύ του Γκροσιάν και του Μάγκνουσεν είναι κάκιστες.

Κακά μαντάτα για τον Νίκο Χούλκενμπεργκ. Ο Γερμανός, που θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν από τη Renault, δεν πρόκειται να μεταγραφεί στη Haas, όπως ακουγόταν έντονα, αφού η αμερικανική ομάδα θα διατηρήσει το ίδιο δίδυμο οδηγών και το 2020. Η επίσημη ανακοίνωση της παραμονής του Γκροσιάν στη Haas έγινε πριν το Γκραν Πρι Σιγκαπούρης και προκάλεσε έκπληξη, καθώς οι σχέσεις μεταξύ του Γάλλου και του Μάγκνουσεν είναι κάκιστες και οι δύο πιλότοι «τρώγονται» σαν τον σκύλο με τη γάτα. Η Haas είχε ανανεώσει ήδη τη συνεργασία της με τον Μάγκνουσεν και τώρα ανακοίνωσε το ίδιο και για τον Γκροσιάν, με την αιτιολογία ότι ήθελε έναν έμπειρο οδηγό για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης.

Ο Γάλλος θα τρέξει λοιπόν για πέμπτη συνεχή σεζόν με τα χρώματα της Haas, ενώ το 2020 θα είναι η ένατη χρονιά του στη Formula 1. Μέχρι σήμερα έχει εκκινήσει σε 157 Γκραν Πρι και έχει ανέβει συνολικά δέκα φορές στο βάθρο, ενώ στην πρώτη του σεζόν με τη Haas το 2016 είχε κατακτήσει μόνος του και τους 29 βαθμούς της ομάδας στο πρωτάθλημα. Συνολικά, η Haas έχει στο ενεργητικό της 195 βαθμούς από τους οποίους οι 102 προέρχονται από τον Γκροσιάν.

Για τον Μάγκνουσεν τα πράγματα ήταν από την αρχή πιο ξεκάθαρα, καθώς το συμβόλαιο του Δανού λήγει στα τέλη του 2020. Ωστόσο τα πράγματα δεν πάνε εφέτος τόσο καλά για τον Μάγκνουσεν, που υποσχέθηκε να τα δώσει όλα μέχρι το τέλος της εφετινής σεζόν.

Η ανακοίνωση της Haas ανατρέπει τα σχέδια του Χούλκενμπεργκ, αφού τελευταία του ελπίδα για το 2020 απομένει πλέον μόνον η Alfa Romeo. Η ιταλική ομάδα φαίνεται πάντως, ότι θα διατηρήσει τον Τζιοβινάτσι δίπλα στον Ράικονεν, ενώ στη Williams θα συμπληρωθεί το δίδυμο των οδηγών από τον Ράσελ και έναν εκ των Λατίφι και Κούμπιτσα. Άρα, ο Χούλκενμπεργκ θα βρεθεί πιθανότατα εκτός Formula 1 με άγνωστες τις προοπτικές για το μέλλον του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!