ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Μπινότο για Φέτελ: «Η Ferrari αγαπά τον Σεμπάστιαν»

Μπινότο για Φέτελ: «Η Ferrari αγαπά τον Σεμπάστιαν»

Μπινότο για Φέτελ: «Η Ferrari αγαπά τον Σεμπάστιαν»

«Σημαντικό κομμάτι της ομάδας» και «ηγέτη» χαρακτήρισε ο Μπινότο τον Φέτελ, τονίζοντας ότι αυτό που χρειάζεται ο Γερμανός, είναι να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του.

Το συμβόλαιο του Σεμπάστιαν Φέτελ με τη Ferrari λήγει στα τέλη του 2020, ωστόσο οργιάζουν οι φήμες ότι ο Γερμανός μπορεί να αποχωρήσει πρόωρα από την κόκκινη ομάδα. Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 δέχεται σκληρή κριτική για τα αλλεπάλληλα λάθη του με αποκορύφωμα το καταστροφικό Σαββατοκύριακο στη Μόντσα, ενώ την ίδια στιγμή ο νεαρός Λεκλέρ ανεβάζει στροφές και μάλιστα κατάφερε να νικήσει στα δύο τελευταία Γκραν Πρι στο Σπα και στην Ιταλία.

Τέρμα σε αυτές τις φήμες θέλησε να δώσει ο διευθυντής της Ferrari, Ματία Μπινότο, με συνέντευξή του στη γερμανική Sport Bild, όπου τόνισε πόσο σημαντικός είναι ο Φέτελ για τη Scuderia. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπινότο για τον Γερμανό, «όλη η ομάδα τον υποστηρίζει και τον αγαπά. Η Ferrari αγαπά τον Σεμπάστιαν! Οι οπαδοί της Ferrari αγαπούν τον Σεμπάστιαν! Τον υποδέχθηκαν με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό στο Μιλάνο κατά την εκδήλωση για τα 90 χρόνια της Ferrari και αυτό ήταν μετά το Σπα, όπου δεν είχε και την καλύτερη ημέρα του».

«Ο Σεμπάστιαν είναι ηγέτης. Μας υποστηρίζει, ώστε να εξελίσσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση και έρχεται συχνά με νέες ιδέες και δυνατότητες. Ο Σεμπάστιαν μας δίνει ώθηση, να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι. Δεν είναι απλά ένας οδηγός, αλλά σημαντικό κομμάτι της ομάδας. Αυτό φάνηκε και έγινε αισθητό και στην ομαδική φωτογραφία μετά την απογοήτευσή του στη Μόντσα. Όλοι χειροκροτούσαν ρυθμικά και φώναζαν ‘’Σεμπ! Σεμπ! Σεμπ!’’», συμπλήρωσε ο διευθυντής της Scuderia.

Το αντίδοτο για να ξεπεράσει ο Φέτελ την κρίση του είναι ένα, κατά την άποψη του Μπινότο. «Βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα κάτω του, πρέπει να ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή του. Όμως και εμείς πρέπει να βρούμε πάλι την αυτοπεποίθησή μας. Εχω εμπιστοσύνη σε αυτόν, είναι απολύτως προσηλωμένος, ώστε να ξαναβρεί την εμπιστοσύνη και να επανέλθει στις επιτυχίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ελβετοϊταλός. Δεν έχει βέβαια και άδικο, καθώς ο Γερμανός έχει πάνω από έναν χρόνο χωρίς νίκη, ενώ τον πέρασε πλέον στη βαθμολογία και ο Λεκλέρ. Ο 32χρονος έχει δηλώσει, ότι θα συνεχίσει σίγουρα μέχρι το τέλος του 2020 και από εκεί και μετά θα εξαρτηθεί η απόφασή του από τους νέους κανονισμούς, που θα ισχύσουν από το 2021 και μετά. «Το συμβόλαιό μου λήγει τον επόμενο χρόνο. Οτιδήποτε συμβεί μετά, θα εξαρτηθεί από τους νέους κανονισμούς. Φυσικά και θα τους εξετάσω», είχε αποκαλύψει σε σε ανύποπτο χρόνο ο Φέτελ.