Τζόντι Σέκτερ: «Ο Λεκλέρ θα γίνει ο Φέντερερ της Formula 1»

Gazzetta team
Τζόντι Σέκτερ: «Ο Λεκλέρ θα γίνει ο Φέντερερ της Formula 1»
Ο Τζόντι Σέκτερ, που κατέκτησε το 1979 με τη Ferrari το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, προέβλεψε ότι ο Λεκλέρ θα κάνει παρόμοια καριέρα με τον διάσημο Ελβετό τενίστα.

Λάμπει το άστρο του Σαρλ Λεκλέρ. Ο ταλαντούχος οδηγός έχει κατακτήσει στη σύντομη καριέρα του τις καρδιές των φίλων της Ferrari και όχι μόνον, χάρη στις συνολικές επιδόσεις του, αλλά και τις δύο νίκες του στο Βέλγιο και στην Ιταλία. Ο 21χρονος Μονεγάσκος έδειξε ήδη πέρυσι τα προσόντα του στη Sauber, τερματίζοντας 13ος στο πρωτάθλημα της Formula 1 με 39 βαθμούς συνολικά, ενώ εφέτος έχει νικήσει ήδη δύο φορές παρά την απειρία του και τη μεγάλη πίεση, που δέχεται όντας σε μία ομάδα σαν τη Scuderia.

Ετσι δέχεται κατακλυσμό από κολακευτικά σχόλια, στα οποία ήρθαν να προστεθούν και εκείνα του πρώην Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1, Τζόντι Σέκτερ. Ο 69χρονος Νοτιοαφρικανός δήλωσε τα εξής για τον Λεκλέρ σε δημοσιογράφους του ειδικού ιστότοπου RaceFans: «Δεν είδα ποτέ έναν οδηγό και να σκέφτηκα μετά, ‘’ουάου, αυτός είναι καλός’’. Ούτε πριν ξεκινήσω την καριέρα του, αλλά ούτε και μετά. Ο Λεκλέρ είναι ο πρώτος.»

«Δεν μου αρέσει να το λέω, όμως έχω μία σχεδόν ιδιαίτερη αδυναμία προς αυτόν τον νεαρό. Λέω πάντα: Είναι ήρεμος, ένας πολύ ευγενικός τύπος και απίστευτα ταλαντούχος», συμπλήρωσε ο Σέκτερ, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα. Συγκεκριμένα, ο Νοτιοφρικανός συνέκρινε τον Μονεγάσκο οδηγό της Ferrari με τον θρυλικό Ελβετό τενίστα, Ρότζερ Φέντερερ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι εξαιρετικός, ένας απίστευτα ωραίος τύπος. Τον θεωρώ σαν τον Φέντερερ της Formula 1. Ελπίζω, να πανηγυρίσει παρόμοιες επιτυχίες».

Ο Σέκτερ έτρεχε από το 1972 έως το 1980 στη Formula 1, όπου εκκίνησε σε 112 αγώνες με τη McLaren (1972-73), την Tyrrell (1974-76), την Wolf (1977-78) και τη Ferrari (1978-80). Mάλιστα το 1979 ήταν η κορυφαία σεζόν της καριέρας του, καθώς κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 με τα χρώματα της Ferrari.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!