Λεκλέρ: «Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα»

Γιώργος Βαρίνος
Λεκλέρ: «Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα»
Ο οδηγός της Ferrari έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στα ιταλικά και δήλωσε, ότι το Γκραν Πρι στη Μόντσα ήταν ο πιο κουραστικός αγώνας, που έχει κάνει μέχρι τώρα στη ζωή του.

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Σαρλ Λεκλέρ μετά τον θρίαμβό του στη Μόντσα. Ο νεαρός Μονεγάσκος ήταν μόλις 12 ετών και έτρεχε σε αγώνες καρτ, όταν είχε νικήσει για τελευταία φορά στην ίδια πίστα μία Ferrari, με οδηγό τότε τον Φερνάντο Αλόνσο. Λογικό λοιπόν να νιώθει ευτυχισμένος, μάλιστα έσπασε το πρωτόκολλο και έκανε τις πρώτες δηλώσεις του αμέσως μετά τον αγώνα στα ιταλικά αντί των αγγλικών, όπως προβλέπουν οι οδηγίες της FIA.

Ο Λεκλέρ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ποτέ άλλοτε δεν ήμουν τόσο εξαντλημένος μετά από έναν αγώνα. Ήταν ένα πολύ δύσκολο Γκραν Πρι. Ευχαριστώ τους τιφόζι (οπαδούς), ήταν καταπληκτικοί και μου έδωσαν ώθηση. Σήμερα έγινε ένα όνειρό μου πραγματικότητα. Είχε γίνει ήδη προηγουμένως στο Σπα, όμως η νίκη εδώ είναι διαφορετική. Δεν έχω λόγια να περιγράψω, τι νιώθω».

Ο νεαρός οδηγός της Ferrari ερωτήθηκε και για την πίεση, που του άσκησαν οι δύο Mercedes. Όπως απάντησε, «έκαναν μερικά λάθη, όπως κι εγώ εξάλλου. Στο τέλος όμως τα κατάφερα». Αναμφίβολα, πρόκειται για μία εξαιρετική επίδοση του Λεκλέρ, αφού ο Φέτελ τέθηκε νωρίς νοκ άουτ λόγω δικού του οδηγικού λάθους και ο Μονεγάσκος κατέφερε να αντεπεξέλθει στην επίθεση αρχικά του Χάμιλτον και ακολούθως του Μπότας, ενώ διαχειρίστηκε ιδανικά τα ελαστικά της Ferrari του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!