Ένας συγκλονιστικός Λεκλέρ άντεξε και κέρδισε στην Ιταλία

Γιώργος Βαρίνος
Ένας συγκλονιστικός Λεκλέρ άντεξε και κέρδισε στην Ιταλία
Ξεκίνησε και επίσημα η εποχή του Λεκλέρ καθώς κέρδισε για 2η συνεχόμενη φορά μέσα στη Monza! Ο Χάμιλτον προσπάθησε αλλά τελικά έμεινε 3ος. Ο Μπότας τελικά 2ος. Μείνετε συντονισμένοι για την αναλυτική περιγραφή!

Φοβερός αγώνας με τρομερές μάχες και σασπένς. Από την αρχή ο Λεκλέρ κρατήθηκε πρώτος και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος παρά το γεγονός πως σε κάθε γύρο κινδύνευε να χάσει την θέση του. Ο μικρός έδειξε στόφα πρωταθλητή και άντεξε τις επιθέσεις του Χάμιλτον καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα μετά την αλλαγή ελαστικών.

Ο Φέτελ έκανε μόνος του τε-τα-κέ στους πρώτους γύρους, μπήκε άτσαλα χτύπησε στον Στρολ και κατέστρεψε τον αγώνα του μόνος του καθώς στην συνέχεια πήρε και 10 δευτ. ποινή.

Στη συνέχεια του αγώνα, ο Χάμιλτον πίεσε πολύ τον Λεκλέρ. Οι δυό τους, είχαν μερικές δύσκολες στιγμές, με αποκορύφωμα μία, που ανάγκασε τους κριτές να βγάλουν μαύρη-άσπρη σημαία στον Λεκλέρ, αλλά ο Λιούις δεν κατάφερε να βρει την ευκαιρία να περάσει καθαρά και μάλιστα κατέστρεψε και τα ελαστικά του. Στο τέλος και με μερικούς γύρους να απομένουν ο Χάμιλτον έδωσε την θέση του στον Μπότας καθώς έκανε ένα λάθος και μπήκε για νέα ελαστικά ώστε να καταφέρει λίγους γύρους μετά να κάνει ταχύτερο γύρο.

Ο Μπότας προσπάθησε να φτάσει και να περάσει τον Λεκλέρ αλλά και αυτός δεν τα κατάφερε με τα ελαστικά του να μην τον βοηθούν. Έφτασε πίσω από τον Λεκλέρ και προσπάθησε σε μερικά σημεία να τον περάσει δίχως επιτυχία.

Εξαιρετικά αλλά και σιωπηλά καθώς το ενδιαφέρον βρισκόταν στους 2 πρώτους, τα πήγε η Renault που είδε τους 2 οδηγούς της να τερματίζουν, ο Ρικιάρντο στην 5η και ο Χουλκενμπέργκ στην 5η θέση. Μια πραγματικά καταπληκτική επίδοση για τα γαλλικά μονοθέσια.

Στην 6η θέση ο Άλεξ Άλμπον δικαιώνει την επιλογή των ανθρώπων της Red Bull ενώ στην 7η ο Πέρεζ δείχνει σε όλους πόσο καλός οδηγός είναι.

Βεβαίως το ίδιο κάνει και ο Φερστάπεν που παρά το γεγονός πως ξεκίνησε προτελευταίος κατάφερε να μπει στους βαθμούς με μια ωραιότατη 8η θέση. Ο Τζιοβινάτζι στην 9η και ο Νόρις στην 10 θέση συμπληρώνουν την βαθμολογούμενη δεκάδα.

Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!