Ο Φέτελ αισθάνεται «ριγμένος» από τον Λεκλέρ

Gazzetta team
Ο Φέτελ αισθάνεται «ριγμένος» από τον Λεκλέρ
Ο Γερμανός υποστήριξε, ότι ο Λεκλέρ δεν ακολούθησε τις εντολές της Ferrari, ενώ υπολόγισε ότι χωρίς το slipstream χάνεις τουλάχιστον τρία δέκατα του δευτερολέπτου στη Μόντσα.

Σπόντες για τον Σαρλ Λεκλέρ άφησε ο Σεμπάστιαν Φέτελ μετά τις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Ιταλίας. Ο Μονεγάσκος κατέκτησε την pole position με περιπετειώδη τρόπο, καθώς ήταν ο μόνος μαζί με τον Σάινθ που πρόλαβαν το χρονόμετρο στον τελευταίο γύρο, ενώ οι υπόλοιποι οδηγοί καθυστέρησαν να περάσουν τη γραμμή εκκίνησης και βρέθηκαν εκτός νυμφώνος. Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Sky υποστήριξε ο Φέτελ για την τακτική της Ferrari, ότι «βασικά δεν κάναμε κάποιον λάθος υπολογισμό. Από την πλευρά μας ήταν ξεκάθαρη η στρατηγική, ότι στο πρώτο μέρος των κατατακτήριων θα προσφέρω εγώ slipstream στον Σαρλ και στο δεύτερο μέρος θα μου προσφέρει εκείνος. Όμως τελικά εξελίχθηκαν τα πράγματα χαοτικά».

Στο RTL εξήγησε ο Φέτελ, ότι «είχα έναν πολύ καλό γύρο στο πρώτο μέρος των κατατακτήριων δοκιμών, αν και χωρίς slipstream. Στο δεύτερο μέρος ήταν ήδη κόκκινο».

Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari ανέφερε χαρακτηριστικά για την πίστα της Μόντσα, ότι «χωρίς slipstream χάνεις εδώ τέσσερα ή πέντε δέκατα του δευτερολέπτου στον γύρο, τουλάχιστον πάντως τρία».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!