Πρώτη νίκη του Λεκλέρ και της Ferrari στο Σπα

Γιώργος Βαρίνος
Πρώτη νίκη του Λεκλέρ και της Ferrari στο Σπα
Έτρεξε για τον Αντουάν και κέρδισε δύσκολα και για πρώτη φορά ο Λεκλέρ στο Βέλγιο. Στη 2η θέση ο Χάμιλτον και στην 3η ο Μπότας. Ο Φέτελ έμεινε 4ος από λάθος στρατηγικής στις αλλαγές ελαστικών.

Σούπερ αγώνας σήμερα στο Σπα με το αυτοκίνητο ασφαλείας να βγαίνει στην πρώτη κιόλας στροφή. Ο Φερστάπεν έκανε κακή εκκίνηση, προσπάθησε να κερδίσει μερικές θέσεις, χώθηκε στην εσωτερική χτύπησε με τον Ράικονεν ο οποίος απογειώθηκε και λίγο μετά, από το ακούμπημα με τον Κίμι, έσπασε η ανάρτηση του Ολλανδού και βγήκε στις μπαριέρες και εγκατέλειψε.

Αυτοκίνητο ασφαλείας και πάγωμα για μερικούς γύρους. Στη συνέχεια ο Λεκλέρ άρχισε να δημιουργεί διαφορά από τον Φέτελ με τον Χάμιλτον να μην μπορεί να περάσει τον Γερμανό. Ο Μπότας παρακολουθούσε από την 4η θέση.

Ο Φέτελ μπήκε νωρίς για αλλαγή ελαστικών και παρά το γεγονός πως όταν ολοκληρώθηκαν οι αλλαγές των ελαστικών βρέθηκε πρώτος, η απόδοση των ελαστικών του τον ανάγκασε να δώσει την θέση του στον Λεκλέρ μετά από εντολή στην ενδοεπικοινωνία από το box της Ferrari. Από εκεί και πέρα ο Φέτελ έκανε άμυνα προσπαθώντας να μην το περάσει ο Χάμιλτον αν και αυτό το σενάριο δεν λειτούργησε με τον πολυπρωταθλητή να περνά και να προσπαθήσει στους τελευταίους γύρους να φτάσει και να περάσει τον Λεκλέρ. Ο Λεκλέρ κράτησε μέχρο το τέλος, ο Φέτελ μπήκε για ελαστικά και έπεσε 4ος και το βάθρο διαμορφώθηκε με Λεκλέρ, Χάμιλτον και Μπότας.

Ο θάνατος του Αντουάν Ιμπέρ «καπέλωσε» τον αγώνα της Formula 1 καθώς κανένας δεν είχε όρεξη -πολύ λογικά- για πανηγυρισμούς και σαμπάνιες.

Ο Λεκλέρ πήρε την πρώτη του νίκη στην Formula 1 και η Ferrari την 1η της το 2019.

Εξαιρετικά τα πήγε ο Άλμπον που τερμάτισε 5ος.

Αυτά είναι τα επίσημα αποτελέσματα του αγώνα:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!