Pole position για τον Λεκλέρ, 1-2 για τη Ferrari στο Βέλγιο!

Πέτρος Σηφαλάκης
Pole position για τον Λεκλέρ, 1-2 για τη Ferrari στο Βέλγιο!
Το πολύ καλό πρόσωπο που έδειξε η Ferrari στα ελεύθερα δοκιμαστικά, αντικατοπτρίστηκε και στις κατατακτήριες δοκιμές και οι δύο πιλότοι της, κατάφεραν να πάρουν το 1-2 για την εκκίνηση του αγώνα στο Βέλγιο.

Η πίστα του Σπα στο Βέλγιο «βολεύει» τα μονοθέσια με μεγάλη ισχύ κινητήρα και η Ferrari εκμεταλλεύτηκε πλήρως αυτό της το πλεονέκτημα, κατά τη διάρκεια όλων των διαδικασιών μέχρι τώρα. Στα ελεύθερα δοκιμαστικά είχε συνεχώς το 1-2 και συνέχισε και στις κατατακτήριες δοκιμές, με poleman τον Σαρλ Λεκλέρ και δεύτερο τον Σεμπάστιαν Φέτελ, που ήταν «αχτύπητοι» σε ταχύτητα. Βεβαίως, ο αγώνας της Κυριακής είναι μια άλλη υπόθεση, όμως στη Ferrari έχουν και την ψυχολογία, αλλά και τις ικανότητες να κάνουν την υπέρβαση! Κατά τα άλλα, ο Λιούις Χάμιλτον, που το πρωί του Σαββάτου είχε έξοδο και προκάλεσε πολλές ζημιές στο μονοθέσιό του, μπόρεσε να πάρει την τρίτη θέση και ο Βαλτέρι Μπότας τον ακολούθησε στην τέταρτη θέση.

Πέμπτος ο Μαξ Φερστάπεν, που νωρίς στο Q1 αντιμετώπισε ένα μηχανικό πρόβλημα, όμως αποκαταστάθηκε γρήγορα και έκτος ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, που έδειξε να είναι λίγο περισσότερο σε φόρμα, από ότι τον τελευταίο καιρό με τη Renault. Χούλκενμπεργκ, Ράικονεν, Πέρεθ και Μάγκνουσεν είναι η σειρά της κατάταξης για το τελικό στάδιο των κατατακτήριων δοκιμών, Q3. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ωστόσο, δεν έλειψαν και τα «παρατράγουδα» που έφεραν την κόκκινη σημαία στην πίστα του Σπα, για δύο φορές.

Αρχικά, ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα ξαφνικά έχασε ισχύ, ο κινητήρας του έβγαλε καπνούς και στη συνέχεια το μονοθέσιο πήρε φωτιά, καθώς ο Πολωνός το έβγαζε στο πλάι της πίστας. Ευτυχώς ο ίδιος δεν τραυματίστηκε και λίγα λεπτά μετά το τιμ της πίστας είχε σβήσει τις φλόγες από τον κινητήρα του μονοθεσίου. Λίγο αργότερα ο Τζιοβινάτσι της Alfa Romeo είχε αντίστοιχο πρόβλημα και η κόκκινη σημαία ξαναβγήκε, όμως η διαδικασία του Q1 δεν συνεχίστηκε αφού απέμεναν μόλις 40 δευτερόλεπτα. Σε αυτή την «παγίδα» έπεσε ο Σάινθ και δεν κατάφερε να κάνει έναν ακόμη γύρο, που μάλλον θα τον έβαζε στο Q2. Το περιστατικό με τον Κούμπιτσα πάντως, έδωσε λίγα λεπτά ακόμη στην ομάδα του Χάμιλτον να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από την έξοδο που είχε το πρωί, στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!