ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος των οδηγών της Formula 1

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος των οδηγών της Formula 1

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος των οδηγών της Formula 1

Μπορεί να μοιάζουν στις πίστες των αγώνων με ατρόμητους υπερήρωες, όμως σχεδόν όλοι οι πιλότοι της Formula 1 έχουν μία πολύ διαδεδομένη φοβία.

Οι οδηγοί της Formula 1 αναπτύσσουν με τα μονοθέσιά τους ταχύτητες άνω των 300 χλμ./ώρα, ρισκάρουν να χτυπήσουν σε κάθε αγώνα και επιδίδονται σε ελιγμούς και προσπεράσεις, που κόβουν την ανάσα ενός κοινού…θνητού. Ετσι έχουμε σχηματίσει γι αυτούς την εικόνα του σύγχρονου υπερήρωα, ο οποίος δεν δειλιάζει ούτε και φοβάται μπροστά σε τίποτα.

Τα φαινόμενα ωστόσο απατούν. Όπως αποκάλυψε ο γιατρός της Formula Medicine, Ρικάρντο Τσεκαρέλι, σε συνέντευξή του στην ιταλική «Gazzetta dello Sport» για τους οδηγούς της Formula 1, «μερικοί από αυτούς έχουν φόβο μπροστά από μία απλή ένεση». Ο Ιταλός ιδιοκτήτης της ιατρικής ομάδας «Formula Medicine» προσφέρει εδώ και τρεις δεκαετίες τις υπηρεσίες του στις ομάδες της Formula 1, μάλιστα στο πελατολόγιό του περιλαμβάνονται όλες, με εξαίρεση τη Ferrari. Από τα χέρια του Τσεκαρέλι και της ιατρικής ομάδας του έχουν περάσει πάνω από 1.500 πιλότοι, ενώ ο ίδιος γιόρτασε πρόσφατα το 500στό του Γκραν Πρι!

Λογικό είναι λοιπόν, να γνωρίζει τους οδηγούς αγώνων από μία άγνωστη στο ευρύτερο κοινό πλευρά τους. Στη συνέντευξη ανέφερε ο γιατρός, ότι «έχω δει να κλαίει μπροστά μου Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, επειδή φοβόταν την ένεση», ενώ συμπλήρωσε, ότι «γενικά έχουν οι περισσότεροι μία ‘’ενεσοφοβία’’».

Ο πιο φοβιτσιάρης οδηγός, που γνώρισε σε όλη την καριέρα του ο Τσεκαρέλι, ήταν με διαφορά ο Ζαν Αλεζί. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο γιατρός της Formula Medicine για τον Γάλλο, «φοβόταν ακόμη και όταν έπρεπε να του πάρεις την πίεση». Πάντως ο Τσεκαρέλι δεν θέλησε να παραβιάσει ακόμη περισσότερο το ιατρικό απόρρητο και έτσι δεν κατονόμασε ούτε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1, που έκλαιγε μπροστά στη σύριγγα, αλλά ούτε και κάποιο άλλο όνομα οδηγού.