Φερστάπεν: «Αυτοί είναι οι νέοι οδηγοί, που θα ξεχωρίσουν»

Gazzetta team
Φερστάπεν: «Αυτοί είναι οι νέοι οδηγοί, που θα ξεχωρίσουν»
Ο Φερστάπεν εκτιμά πολύ τον Λεκλέρ, όμως πιστεύει ότι τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσουν και άλλοι οδηγοί της νέας γενιάς, εκτός από τον ίδιο και τον Μονεγάσκο.

Πολλοί θεωρούν, ότι στο μέλλον θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των φίλων της Formula 1 οι μονομαχίες του Μαξ Φερστάπεν με τον Σαρλ Λεκλέρ. Αυτό διαφαίνεται ήδη από εφέτος, ενώ οι δύο –ηλικιακά νέοι- πιλότοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους στις πίστες του καρτ από τότε που φορούσαν κοντά παντελονάκια. Ετσι έχει αναπτυχθεί ανάμεσά τους μία σχέση έντονης αντιπαλότητας, αλλά και αλληλοσεβασμού, καθώς γνωρίζονται πλέον πολλά χρόνια.

Ο Μαξ Φερστάπεν δηλώνει ωστόσο βέβαιος, ότι δεν θα κυριαρχήσει στο μέλλον μόνον το συγκεκριμένο δίδυμο οδηγών, αλλά ότι θα έχουμε μία πολυάριθμη ομάδα ισάξιων ανταγωνιστών με μέλη ορισμένους από τους πιλότους της νέας γενιάς της Formula 1. Ο Ολλανδός δήλωσε χαρακτηριστικά για τον Λεκλέρ, ότι «είναι ένας σπουδαίος οδηγός. Όμως δεν θεωρώ, ότι θα παλέψω μόνον εναντίον του. Υπάρχουν περισσότερα ταλέντα, όπως ο Λάντο (Νόρις), ενδεχομένως ο Τζορτζ (Ράσελ) και ίσως ο Άλεξ Άλμπον. Αν έχουν το σωστό αυτοκίνητο, μπορούν επίσης να κάνουν σπουδαία πράγματα».

Η αναφορά στον Άλμπον έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για τον νέο teammate του Μαξ Φερστάπεν, που αντικατέστησε τον Γκασλί στην ομάδα της Red Bull. Άρα θα έχουμε από το Σπα και μετά την ευκαιρία, να διαπιστώσουμε τις ικανότητες του Άλμπον με ένα σαφώς δυνατότερο μονοθέσιο από εκείνο της Toro Rosso και σε άμεση σύγκριση με τον Ολλανδό. Αναμφίβολα θα χρειαστεί τον χρόνο του, όμως μέχρι το τέλος της σεζόν θα είμαστε σε θέση, να έχουμε καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα. Και εμείς, αλλά και ο…Φερστάπεν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!