Oι 8 ομάδες, που έχουν «δει» βάθρο στην υβριδική εποχή της F1

Gazzetta team
Oι 8 ομάδες, που έχουν «δει» βάθρο στην υβριδική εποχή της F1
H Μercedes κυριαρχεί από το 2014, οπότε ξεκίνησε η υβριδική εποχή της Formula 1. Δείτε, ποιες άλλες ομάδες κατάφεραν να ανέβουν από τότε έως σήμερα τουλάχιστον μία φορά στο βάθρο.

Στον αστερισμό της Mercedes βρίσκεται η Formula 1 από το 2014, οπότε επιβλήθηκε η χρήση υβριδικών κινητήρων για όλα τα μονοθέσια. Από τότε έχουν κατακτήσει τα Ασημί Βέλη πέντε πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών στη σειρά, κάτι που θα πετύχουν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και εφέτος. Από τα συνολικά 336 πλασαρίσματα οδηγών στο βάθρο, που σημειώθηκαν αυτό το διάστημα, τα 312 έχουν γίνει από πιλότους της Mercedes, της Ferrari και της Red Bull, ενώ τα υπόλοιπα κατανέμονται σε άλλες πέντε ομάδες, δηλαδή σύνολο οκτώ. Στις τρεις κορυφαίες ομάδες αναλογεί ένα ποσοστό 93% των θέσεων στο βάθρο, ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακός είναι ο απολογισμός της Mercedes. Στα 112 Γκραν Πρι από το 2014 έως σήμερα, βρέθηκε 105 φορές τουλάχιστον ένας πιλότος της Mercedes στην πρώτη τριάδα!

Ας δούμε ωστόσο, ποιες είναι οι οκτώ ομάδες, των οποίων οι οδηγοί κατάφεραν να πλασαριστούν τουλάχιστον μία φορά στην πρώτη τριάδα ενός αγώνα από το 2014 και μετά. Για την ιστορία, να σημειώσουμε, ότι σε όλο αυτό το διάστημα των πεντέμισι ετών δεν βίωσαν την εμπειρία του βάθρου οι Alfa Romeo/Sauber, Haas, Manor/Marussia, Caterham και Racing Point, αν και η τελευταία σημείωσε ως Force India τέτοιες επιτυχίες.

1. Μercedes, 166 φορές στο βάθρο

2. Ferrari, 84 φορές στο βάθρο

3. Red Bull, 62 φορές στο βάθρο

4. Williams, 15 φορές στο βάθρο

5. Force India, 5 φορές στο βάθρο

6. McLaren, 2 φορές στο βάθρο

7. Lotus/Renault, 1 φορά στο βάθρο

8. Τοro Rosso, 1 φορά στο βάθρο

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!