Τέλος ο Γκασλί από τη Red Bull, στη θέση του ο Άλμπον

Πέτρος Σηφαλάκης
Τέλος ο Γκασλί από τη Red Bull, στη θέση του ο Άλμπον
Από το Γκραν Πρι Βελγίου και μετά, ο Αλεξάντερ Άλμπον θα οδηγεί μονοθέσιο της Red Bull, ενώ ο Πιέρ Γκασλί «υποβιβάζεται» στην Toro Rosso.

Τον τελευταίο καιρό, τα δημοσιεύματα που έδειχναν ότι η Red Bull δεν ήταν ικανοποιημένη με την πορεία του Πιέρ Γκασλί, γίνονταν ολοένα και συχνότερα. Ο πιλότος δεν κατάφερε να σταθεί αντάξιος των προσδοκιών και σίγουρα η πολύ καλή πορεία του teammate του, Μαξ Φερστάπεν, εξέθεσε ακόμη περισσότερο τον Γάλλο. Το αποτέλεσμα, είναι εν μέσω της σεζόν, να αντικατασταθεί. Τη θέση του θα πάρει ο Αλεξάντερ Άλμπον και ο Γκασλί θα καλύψει τη θέση του Ταϊλανδού στην Toro Rosso, κοινώς θα «υποβιβαστεί».

Η αρχή θα γίνει από το Γκραν Πρι Βελγίου, στην πίστα του Σπα. «H Red Bull έχει τη μοναδική θέση να διαθέτει τέσσερις ταλαντούχους οδηγούς στη Formula 1 με συμβόλαιο σε ισχύ, που μπορούν να εναλλάσσονται ανάμεσα στη Red Bull και την Toro Rosso. Η ομάδα θα χρησιμοποιήσει στους επόμενους εννέα αγώνες τον Αλεξάντερ Άλμπον για να αξιολογηθεί η πορεία του και να αποφασιστεί το ποιος θα βρίσκεται δίπλα στον Μαξ Φερστάπεν το 2020» είπε η Red Bull.

Ο Γκασλί, επιστρέφει στην Toro Rosso, πλάι στον Ντανιίλ Κβίατ, χωρίς κανένα βάθρο στη σεζόν του 2019 και με μόλις 63 βαθμούς. Ο Αλεξάντερ Άλμπον που παίρνει τη θέση του στη Red Bull γεννήθηκε το 1996 στο Λονδίνο, με καταγωγή από την Ταϊλάνδη. Φέτος ήταν η πρώτη του χρονιά στη Formula 1 και τώρα του δίνεται η ευκαιρία για μια λαμπρή καριέρα στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ! Από την άλλη ο Γκασλί έχει παρουσία από το 2015 στη Formula 1, αρχικά ως test driver και στη συνέχεια, από το 2017, ως οδηγός της Toro Rosso. Η Red Bull τελευταία, είχε κάνει διάφορες δηλώσεις και μάλιστα, τον είχε χαρακτηρίσει και ως «πληγή» για την ομάδα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!