Ρος Μπρον: «Η Ferrari χρειάζεται επειγόντως μία νίκη»

Gazzetta team
Ρος Μπρον: «Η Ferrari χρειάζεται επειγόντως μία νίκη»
Ο Ρος Μπρον πιστεύει, ότι το καλοκαιρινό διάλειμμα θα κάνει καλό στη Ferrari, ενώ θεωρεί ότι στο Σπα και στη Μόντσα θα είναι η Scuderia πιο ανταγωνιστική.

Ένα ηχηρό χαστούκι δέχθηκε η Ferrari κατά το τελευταίο Γκραν Πρι πριν τις καλοκαιρινές διακοπές της Formula 1. Η ιταλική ομάδα κατέκτησε μεν στο Ουγγρικό Γκραν Πρι την τρίτη και την τέταρτη θέση, ωστόσο η διαφορά των Φέτελ και Λεκλέρ από τον νικητή του αγώνα, Λιούις Χάμιλτον, ξεπέρασε το ένα λεπτό! Μιλάμε δηλαδή για μία αιωνιότητα με βάση τα δεδομένα του αθλήματος, οπότε το διάλειμμα ήρθε ακριβώς την κατάλληλη στιγμή για τη Scuderia.

Αυτό ισχυρίζεται τουλάχιστον ο αθλητικός διευθυντής της Formula 1, Ρος Μπρον, ο οποίος υπήρξε τη δεκαετία του 90 και στις αρχές του 21ου αιώνα για πολλά χρόνια ο ιθύνων νους και μαέστρος της ιταλικής ομάδας. Ο Βρετανός ανέφερε για το Γκραν Πρι στο Ουγγαρόρινγκ, ότι «λόγω των χαρακτηριστικών της πίστας ήταν εξαρχής ξεκάθαρο, ότι αυτός ο αγώνας δεν θα ταίριαζε στο αυτοκίνητο της Ferrari». Ωστόσο, ο Μπρον εξεπλάγη από το μέγεθος της ήττας και τη μεγάλη διαφορά «ιδιαίτερα στον αγώνα. Οι χρόνοι από το τρίτο τμήμα της πίστας, όπου το ζητούμενο είναι η μέγιστη πρόσφυση, μιλούν από μόνοι τους». Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο συγκεκριμένο τμήμα της πίστας ήταν οι δύο Ferrari πάνω από τρία δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργές από τις Mercedes και τη Red Bull του Φερστάπεν.

«Το καλοκαιρινό διάλειμμα έρχεται λοιπόν ακριβώς τη σωστή χρονική στιγμή για τη Ferrari. Γνωρίζω πολύ καλά, πόση πίεση δημιουργείται, όταν δεν πηγαίνουν τα πράγματα καλά. Δεν θα βλάψει, να πάρουν μία βαθιά ανάσα και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους», δήλωσε ο Μπρον. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ferrari θα έχει την ευκαιρία να ανακάμψει μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς ακολουθούν τα δύο Γκραν Πρι στο Σπα και στη Μόντσα. Στα χαρτιά τουλάχιστον, ταιριάζουν οι δύο προαναφερόμενες πίστες πολύ καλύτερα στις Ferrari SF90 από ό,τι το Ουγγαρόρινγκ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βρετανός, «η Ferrari χρειάζεται επειγόντως μία νίκη. Όχι τόσο πολύ για να αποκτήσει αξιώσεις για το πρωτάθλημα, όμως για το ηθικό της και για να αποδείξει, ότι έχει τη δυναμική, να γίνει ένας διεκδικητής του τίτλου».

Αυτός είναι εξάλλου πάντα και ο στόχος της Ferrari στη Formula 1, αν και για εφέτος δεν κατάφερε να τον πλησιάσει σε καμία φάση του πρωταθλήματος.

.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!