Mercedes: «Και ο Μπότας και ο Οκόν αξίζουν θέση στην ομάδα»

Πέτρος Σηφαλάκης
Mercedes: «Και ο Μπότας και ο Οκόν αξίζουν θέση στην ομάδα»
Οι δύο «υποψήφιοι» για τη μια θέση στη Mercedes είναι ο Βαλτέρι Μπότας, που την έχει ήδη και ο Εστεμπάν Οκόν, με τον Τότο Βολφ να λέει πως είναι και οι δύο πολύ ικανοί, ο κάθε ένας για διαφορετικούς λόγους.

Η περίοδος που προκαλεί «πονοκεφάλους» στη Formula 1 με τις φήμες μεταγραφών έχει ξεκινήσει. Η Mercedes έχει τη μια της θέση «καπαρωμένη» από τον Λιούις Χάμιλτον, που το συμβόλαιό του έχει ισχύ έως το τέλος του 2020, αλλά δεν έχει και κανέναν απολύτως λόγο να τον αντικαταστήσει, ενώ η δεύτερη θέση οδηγού της θα ανοίξει με το τέλος του 2019. Ο Τότο Βολφ, επικεφαλής της ομάδας της Mercedes στη Formula 1, είναι ανάμεσα σε δύο επιλογές: την ανανέωση με τον Μπότας ή τον Εστεμπάν Οκόν, που είναι test driver στην ομάδα. Αξίζουν και οι δύο για διαφορετικούς λόγους, σύμφωνα με τον Βολφ.

Συγκεκριμένα, είπε: «Συζητάμε εδώ και καιρό με την ομάδα. Αναρωτιέμαι ποιο είναι το σωστό για την ομάδα και ποιο για τους οδηγούς. Δεν θα το σκεφτόμασταν καν αν ήταν μόνον ο ένας από αυτούς και θα υπογράφαμε μαζί τους. Αξίζουν μια θέση και οι δύο. Ο Εστεμπάν επειδή έχει περάσει από δύσκολες καταστάσεις τελευταία, έχει το κίνητρο, την ενέργεια και το ταλέντο για να βρίσκεται σε μια Mercedes. Ο Βαλτέρι, έχει την εμπειρία και έχει αποδείξει πόσο μακριά μπορεί να πάει, βοηθάει στην εξέλιξη της ομάδας μαζί με τον Λιούις. Αυτό που έχουμε αποφασίσει είναι να μην το σκεφτόμαστε περισσότερο από ότι το έχουμε σκεφτεί ήδη, θα περιμένουμε να περάσει η Βουδαπέστη και μετά θα σκεφτούμε για να πάρουμε την καλύτερη απόφαση για την ομάδα αλλά και για τους οδηγούς».

Στη συνέχεια ο Βολφ διευκρίνισε ότι είναι ανοιχτοί να δανείσουν τον Οκόν σε μια άλλη ομάδα αν αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βρει μια θέση στο grid. «Αν δεν μπορείς να δημιουργήσεις μια ευκαιρία για έναν νεαρό οδηγό, συμβιβάζεσαι. Δεν θα σαμποτάρω την καριέρα του Εστεμπάν μπλοκάροντάς τον και χωρίς να τον αφήνω να οδηγεί στη Formula 1. Είναι μια εξαιρετική προσωπικότητα, μου είπε ότι αν το κάνω αυτό, θα το καταλάβει και αν χρειαστεί θα παραμείνει στην οικογένεια της Mercedes σε άλλο πόστο. Νομίζω όμως ότι θα πρέπει να έχει την ευκαιρία του στη Formula 1 είτε με εμάς, είτε με άλλη ομάδα και ποιος ξέρει τι γίνεται σε δύο, τρία ή τέσσερα χρόνια. Είναι τόσο νέος, σε αυτή την ηλικία ο Λιούις έμπαινε στη Formula 1. Οπότε, το μέλλον του είναι λαμπρό» είπε ο Τότο Βολφ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!