Mercedes: «Απειλή για το πρωτάθλημα ο Φερστάπεν»

Πέτρος Σηφαλάκης
Mercedes: «Απειλή για το πρωτάθλημα ο Φερστάπεν»
Υπολογίσιμη δύναμη θεωρεί τον Μαξ Φερστάπεν ο Τότο Βολφ, επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes, ύστερα από την πορεία του τον τελευταίο καιρό.

Ο Μαξ Φερστάπεν στον περασμένο αγώνα κατάφερε να είναι ο νικητής και στις κατατακτήριες δοκιμές του Μπρνο, πήρε την πρώτη pole position της καριέρας του. Πλέον, είναι πιο ώριμος οδηγός από ποτέ, ενώ και το μονοθέσιο της Red Bull δείχνει να μπορεί να τον βοηθήσει να πετύχει τους στόχους του. Ο Τότο Βολφ, επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes, ερωτήθηκε αν θεωρεί τον Φερστάπεν απειλή και απάντησε «ναι».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Έχουμε περίπου 10 αγώνες ακόμη, άρα 260 βαθμούς να παίζουν. Ποιο είναι το πλεονέκτημά μας; Εξήντα βαθμοί περίπου. Από απλά μαθηματικά μπορείς να δεις ότι ο Μαξ είναι κάποιος που πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά και να τον θεωρήσουμε αντίπαλο τίτλου, με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τους δύο οδηγούς της Ferrari. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να σηκώσουμε το πόδι από το γκάζι. Το πλαίσιο των Red Bull ήταν πάντα ανάμεσα στα καλύτερα και ακόμη είναι. Και η Honda έκανε μεγάλο βήμα εμπρός συγκριτικά με πέρσι».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!