Καταστροφή για την Mercedes μέσα στο σπίτι της

Γιώργος Βαρίνος
Καταστροφή για την Mercedes μέσα στο σπίτι της
H Mercedes γιόρταζε στο GP της Γερμανίας τα 125 χρόνια της στο Motorsport αλλά και τις 200 εμφανίσεις της στην Formula 1. Ωστόσο τίποτε δεν της πήγε καλά και βρέθηκε σε δύσκολη θέση με μόλις ένα αυτοκίνητό της να τερματίζει και αυτό εκτός βαθμών...

Ντροπιάστηκε η Mercedes μέσα στο σπίτι της. Σε μια εμφάνιση αρκετά θεατράλε, με ειδικά βαμμένα αυτοκίνητα και την ομάδα να φορά ρούχα εποχής, η Mercedes σκόπευε σε μια εμφάνιση γιορτή μέσα στο σπίτι της μόλις 100 χιλιόμετρα από την έδρα της στην Στουτγάρδη.

Mε τον καιρό να παίζει τα δικά του παιχνίδια και την βροχή να πέφτει στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, η Mercedes γύρο με τον γύρο είδε τα σχέδια της για μιa εορταστική εμφάνιση να γκρεμίζονται. Αν και στους πρώτους γύρους οι δύο Mercedes έδειχναν πως είχαν βρει τις λύσεις, στη συνέχεια του αγώνα ήρθε η καταστροφή.

Αρχικά ο Χάμιλτον αντιμετώπισε πρόβλημα καθώς έτρεχε με ίωση και ήταν αυτός που είχε μια έξοδο από έλλειψη πρόσφυσης, χτύπησε την εμπρός αεροτομή και έτσι όπως το μονοθέσιο γύρισε, ο Βρετανός αποφάσισε ξαφνικά και απροειδοποίητα να μπει για αλλαγή ελαστικών και μπροστινής αεροτομής, από λάθος σημείο. Αυτό του έδωσε 5 δευτερόλεπτα ποινής και 50 δευτερόλεπτα χάσιμο χρόνου καθώς κανείς δεν τον περίμενε στα πιτς με αποτέλεσμα να δούμε σκηνές Rock με τους μηχανικούς να τρέχουν να βρουν λάστιχα και την σπασμένη αεροτομή να μην λέει να βγει!

Και ως να μην έφτανε αυτή η καταστροφή, αργότερα ο Χάμιλτον το ξαναέχασε με πολλά χιλιόμετρα και στάθηκε τυχερός καθώς έκανε ένα μεγαλοπρεπέστατο τε-τα-κέ 360 μοιρών, αλλά δεν χτύπησε πουθενά και κατάφερε να συνεχίσει.

Αυτός όμως που δεν κατάφερε να συνεχίσει ήταν ο Μπότας που είχε το πιο βίαιο ατύχημα του αγώνα στους τελευταίους γύρους με αποτέλεσμα η Mercedes να υποστεί μια ανεπανόρθωτη ζημιά στο γόητρό της, καθώς τερμάτισε μόνο ο Χάμιλτον εκτός της βαθμολογούμενης 10άδας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!