Πάει για την έκπληξη στο Γκραν Πρι Γερμανίας ο Φερστάπεν

Gazzetta team
Πάει για την έκπληξη στο Γκραν Πρι Γερμανίας ο Φερστάπεν
Ο Ολλανδός χαρακτήρισε τον εαυτό του αουτσάιντερ για τον αυριανό αγώνα, όμως κατά βάθος ελπίζει να κάνει την ανατροπή και να νικήσει, αν και θα ξεκινήσει με μαλακά ελαστικά.

Ο Μαξ Φερστάπεν δήλωσε ικανοποιημένος με τη δεύτερη θέση του στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Γερμανίας, αν και στον αγώνα θα ξεκινήσει με μαλακά ελαστικά που τα φόρεσε στο Q2, όταν δυσκολεύτηκε να κάνει καλό χρόνο. Ωστόσο ο οδηγός της Red Bull ανέφερε, ότι «ήταν σε γενικές γραμμές μία καλή ημέρα. Μαθαίνεις συνέχεια. Δεν περιστρέφονται τα πάντα μόνον γύρω από τον κινητήρα, αλλά γύρω από όλο το αυτοκίνητο. Και τα δύο προσπαθείς να τα βελτιώσεις. Δεν ασχολούμαστε μόνον με τις αναβαθμίσεις, αλλά και με τη βελτίωση των ρυθμίσεων, για τις οποίες βρήκαμε επίσης λίγο χρόνο. Πάντως υπάρχει ακόμη μία σχετική διαφορά (εννοεί από τις Mercedes)».

Ο νεαρός Ολλανδός θεωρεί μικρές τις προοπτικές να νικήσει στο εφετινό Γκραν Πρι Γερμανίας και εξηγεί και τους λόγους: «Δυστυχώς θα έχουμε αύριο θερμοκρασίες γύρω στους 24 ή 25 βαθμούς Κελσίου. Δεν θα είναι αρκετά ζεστά». Όπως είναι γνωστό, οι Mercedes ευνοούνται από τέτοιες θερμοκρασίες, ενώ αντιθέτως δεν τους ταιριάζουν οι υψηλότερες.

Ωστόσο, ο Φερστάπεν άφησε ανοιχτό ένα παράθυρο αισιοδοξίας λέγοντας, ότι «στον αγώνα είμαστε κανονικά πάντα λίγο καλύτεροι. Φυσικά ξεκινούμε με άλλα ελαστικά. Αυτό σημαίνει, ότι θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε, πώς θα λειτουργήσουν τα πράγματα τώρα. Ας ελπίσουμε, ότι θα μείνουμε κοντά στις Mercedes, ώστε να προσπαθήσουμε να τους επιτεθούμε».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!