Mικ Σουμάχερ: «Δεν θα αποτύχω»!

Gazzetta team
Mικ Σουμάχερ: «Δεν θα αποτύχω»!
Ο γιος του Μίκαελ Σουμάχερ ξεχειλίζει από αυτοπεποίθηση, δηλώνει ότι δεν υπάρχει στο μυαλό του η λέξη ΄΄αποτυχία’’ και νιώθει έτοιμος για το μεγάλο άλμα στη Formula 1.

O Mικ Σουμάχερ δεν κρύβει τη φιλοδοξία του, να πάρει προαγωγή στη Formula 1. Ωστόσο ο 20χρονος οδηγός δεν έχει καταφέρει εφέτος κάποια αξιοσημείωτη επίδοση στο πρωτάθλημα της Formula 2, όπου δεν έχει ανέβει μέχρι τώρα ούτε μία φορά στο βάθρο. Ωστόσο δεν πτοείται και δηλώνει χαρακτηριστικά, ότι «δεν θα αποτύχω. Αυτή η σκέψη δεν περνά καν από το μυαλό μου. Προσπαθώ πάντα να διαγράφω τις αρνητικές πλευρές και να κερδίζω κάτι θετικό από την κατάσταση».

Στο πλευρό του γιου του Σούμι βρίσκεται ο μάνατζέρ του, Νίκολας Τοντ και η Ζαμπίνε Κεμ, υπεύθυνη επικοινωνίας και απολύτως έμπιστο πρόσωπο όλης της οικογένειας Σουμάχερ. Το φλέγον ερώτημα βέβαια είναι, αν θα καταφέρει ο 13ος του εφετινού πρωταθλήματος της Formula 2 να περάσει ήδη από το 2020 στη Formula 1.

Προς το παρόν, ο νεαρός Σουμάχερ ετοιμάζεται για τους δύο γύρους επίδειξης που θα κάνει το Σαββατοκύριακο στην πίστα του Χόκενχαϊμ με τη Ferrari του 2004. Πρόκειται για το μονοθέσιο, με το οποίο είχε νικήσει ο Μίκαελ Σουμάχερ 13 φορές εκείνη τη χρονιά και στο τέλος κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, που ήταν και το τελευταίο του με τους «Κόκκινους».

«Θα έχει πλάκα», δήλωσε για το συγκεκριμένο θέμα ο Μικ, ο οποίος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει ήδη μετά το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν τα σημερινά μονοθέσια της Ferrari και της Alfa Romeo. «Θα είναι μία εμπειρία, που θα με βοηθήσει στο μέλλον. Είναι δύσκολη μία σύγκριση με τη Formula 2, επειδή εκεί δεν έχουν υποβοήθηση τα τιμόνια, ενώ και η πρόσφυση των βολίδων της F1 είναι φανταστική. Πρακτικά δεν έχεις ποτέ υπερστροφή. Όταν στρίβεις το τιμόνι, ακολουθεί και το πίσω μέρος. Το βασικό πρόβλημα είναι παντού το ίδιο: να βρεις το παράθυρο θερμοκρασίας για τα ελαστικά. Εκεί, όπου τα ελαστικά λειτουργούν σωστά», συμπλήρωσε ο νεαρός οδηγός.

Στο ερώτημα, πώς βλέπει το μέλλον του στη Formula 1, απάντησε ο Μικ: «Αν ανοίξει μία πόρτα της Formula 1, θα την σπρώξω κι εγώ». Ποιες ομάδες θα μπορούσαν να είναι υποψήφιες για κάτι τέτοιο; Η McLaren έχει επιβεβαιώσει τους δύο οδηγούς της και για του χρόνου, ο νεαρός Σουμάχερ δεν βρισκόταν ποτέ στις επιλογές της Red Bull και της Toro Rosso, στη Racing Point αποκλείεται να τον βάλουν δίπλα στον γιο του ιδιοκτήτη της, η Williams αποτελεί χαμένη υπόθεση με βάση τα σημερινά δεδομένα, ενώ δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα για τις Mercedes και Renault. Όσο για τη Ferrari, o μεν Φέτελ έχει συμβόλαιο μέχρι τα τέλη του 2021, ο δε Λεκλέρ είναι το ανερχόμενο αστέρι του αθλήματος.

Παραμένουν δύο ομάδες, που ανήκουν ή συνεργάζονται με τη Ferrari. Στην Alfa Romeo είναι ο Ράικονεν ακλόνητος, ενώ σκέφτονται να δώσουν άλλη μία ευκαιρία του χρόνου στον Τζιοβινάτσι. Η Haas-Ferrari αντίθετα έχει ένα προβληματικό δίδυμο πιλότων και ενδέχεται να μην βγάλει ένας εκ των Μάγκνουσεν και Γκροσιάν τη χρονιά στην ομάδα, οπότε ο Μικ Σουμάχερ θα είχε ελπίδες εκεί για το 2020.

Αν πάντως δεν βρει θέση του χρόνου στη Formula 1, τότε θα συνεχίσει ο γιος του Σούμι για δεύτερη σεζόν στη Formula 2, ευελπιστώντας ότι θα έχει προσαρμοστεί και θα τα πάει καλύτερα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!