O Mικ Σουμάχερ στο τιμόνι της Ferrari F2004 του πατέρα του

Gazzetta team
O Mικ Σουμάχερ στο τιμόνι της Ferrari F2004 του πατέρα του
Συγκινημένος δηλώνει ο γιος του ‘’Σούμι’’, επειδή θα οδηγήσει στο Γκραν Πρι Γερμανίας τη Ferrari F2004, με την οποία κατέκτησε ο πατέρας του τον τελευταίο τίτλο του με τη Scuderia!

Άρρηκτα συνδεδεμένη είναι η πίστα του Χόκενχαϊμ με τον Μίκαελ Σουμάχερ. Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 έχει λάβει εκεί μέρος σε 14 Γκραν Πρι και έχει νικήσει τέσσερις φορές, το 1995, το 2002, το 2004 και το 2006. Επίσης έχει κατακτήσει δύο φορές τη δεύτερη θέση και μία φορά την τρίτη, συγκεντρώνοντας έτσι 67 βαθμούς συνολικά, όσους δηλαδή κανένας άλλος πιλότος στην ιστορία της Formula 1.

Γι αυτό και έχει μεγάλο ενδιαφέρον η εμφάνιση του γιου του Σούμι, Μικ, σε αυτήν την πίστα. Και μάλιστα εις…διπλούν, μία φορά το Σάββατο πριν τις κατατακτήριες δοκιμές και μία δεύτερη την Κυριακή πριν τον αγώνα. Ο 20χρονος Γερμανός θα κάνει αυτές τις δύο ημέρες από έναν γύρο με τη Ferrari F2004, με την οποία στέφθηκε ο πατέρας του πριν 15 χρόνια για τελευταία φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1. Όπως ανέφερε ο νεαρός, «χαίρομαι πολύ. Θα είναι μία πολύ ιδιαίτερη συναισθηματική στιγμή».

Ίδιας άποψης είναι και ο σημερινός αγωνιστικός διευθυντής της Formula 1, Ρος Μπρον. Ο μέντορας του Μίκαελ Σουμάχερ υπογράμμισε, ότι «η F2004 ήταν ένα φανταστικό αυτοκίνητο, που πέτυχε 15 νίκες και κατέκτησε δύο τίτλους σε μία σεζόν, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ως η κορυφαία περίοδος μίας χρυσής εποχής».

Όμως και ο ίδιος ο Μικ Σουμάχερ έχει συναίσθηση της ιστορικότητας του γεγονότος. Ο 20χρονος, που θα βρίσκεται στο Χόκενχαϊμ επειδή δεν γίνεται αυτό το Σαββατοκύριακο αγώνας στο πρωτάθλημα της Formula 2, δήλωσε τα εξής: «Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο, που είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ, που ίσχυαν τότε. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον, να νιώσω, πώς αντιδρά ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Θα είναι σε κάθε περίπτωση διασκεδαστικό». Στο ερώτημα, πότε θα λάβει ο ίδιος μέρος και σε αγώνα με σημερινά αυτοκίνητα της Formula 1, απάντησε ο υιός Σούμι, «ελπίζω σύντομα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!