Xάμιλτον: «Η Formula 1 χρειάζεται τον Φέτελ»

Gazzetta team
Xάμιλτον: «Η Formula 1 χρειάζεται τον Φέτελ»
Ο οδηγός της Mercedes στήριξε τον μεγάλο του αντίπαλο και του ευχήθηκε, να λύσει γρήγορα τα προβλήματά του, επειδή είναι απαραίτητος για τη Formula 1.

O έβδομος αγώνας του εφετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1 πραγματοποιείται την Κυριακή, 28 Ιουλίου, στην πίστα του Χόκενχαϊμ. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ παίζει «εντός έδρας» και όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω του μετά και το τελευταίο συμβάν στο Βρετανικό Γκραν Πρι, όταν τέθηκε εκτός μάχης ρίχνοντας τη Ferrari του πάνω στη Red Bull του Μαξ Φερστάπεν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει ακόμη εντονότερη η αμφισβήτηση του Γερμανού από πολλούς φίλους της Scuderia και όχι μόνον. Πάντως ο Φέτελ βρήκε απρόσμενη υποστήριξη από τον μεγάλο του αντίπαλο, Λιούις Χάμιλτον, που δήλωσε τα εξής: «Ελπίζω, να θέσει ο Σεμπάστιαν γρήγορα τα προβλήματά του υπό έλεγχο. Γιατί η Formula 1 χρειάζεται τέτοιους γρήγορους τύπους, οι οποίοι μάλιστα ήταν και τέσσερις φορές Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Μου αρέσει περισσότερο να δίνω μάχες εναντίον της Ferrari ή της Red Bull, παρά εναντίον του συναδέλφου μου της ίδιας ομάδας».

Για τον Φέτελ προβλέπεται πάντως ένα καυτό Σαββατοκύριακο ενώπιον του γερμανικού κοινού και των μέσων ενημέρωσης. Ας μην ξεχνάμε, ότι στην ίδια πίστα είχε χάσει πέρυσι με δική του ευθύνη τη νίκη, όταν βγήκε και κόλλησε στα χαλίκια, ενώ βρισκόταν επικεφαλής και δεν πιεζόταν από κανέναν. Ετσι νίκησε για τέταρτη φορά ο Χάμιλτον και από τότε πήρε η κάτω βόλτα τον Γερμανό και έχασε τελικά με κατεβασμένα χέρια το πρωτάθλημα. Εφέτος έχει και την πίεση του Λεκλέρ, που βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς πίσω από τον Φέτελ και έχει κερδίσει τις καρδιές των οπαδών της Ferrari.

Στα παραλειπόμενα του εφετινού Γκραν Πρι Γερμανίας να αναφέρουμε, ότι ο εικοσάχρονος Μικ Σουμάχερ θα οδηγήσει δύο διαφορετικές ημέρες τη Ferrari του 2004 του πατέρα του στην πίστα του Χόκενχαϊμ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!