Ο Μπότας δεν θέλει ψυχολόγο για να κερδίσει τον Χάμιλτον

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Μπότας δεν θέλει ψυχολόγο για να κερδίσει τον Χάμιλτον
Ακμαίο ηθικό έχει ο Μπότας, που απορρίπτει το ενδεχόμενο ψυχολογικής υποστήριξης για να νικήσει τον Χάμιλτον, όπως είχε κάνει στο παρελθόν ο Νίκο Ρόσμπεργκ.

Το 2016 είδαμε τον Νίκο Ρόσμπεργκ να κερδίζει στο πρωτάθλημα οδηγών τον teammate του, Λιούις Χάμιλτον, δίνοντας μια μεγάλη μάχη. Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, έβλεπε έναν ψυχολόγο εκείνη την περίοδο που τον βοηθούσε να βγάζει από πάνω του το άγχος και την πίεση ώστε να έχει τη διαύγεια που χρειάζεται στο αγωνιστικό κομμάτι. Ο Βαλτέρι Μπότας πάντως, δηλώνει εντελώς διαφορετικός χαρακτήρας και πιστεύει ότι κάτι τέτοιο δεν θα είχε αντίστοιχα αποτελέσματα σε εκείνον.

«Δεν νομίζω ότι θα δούλευε με εμένα. Ο κάθε αθλητής και ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Κάποιοι χρειάζονται εξωτερική βοήθεια. Εγώ έχω πολλούς καλούς ανθρώπους γύρω μου που μπορώ να μιλήσω. Για εμένα, ο άνθρωπος που βλέπω στον καθρέπτη μου δίνει τις απαντήσεις, αν είχα δύσκολες στιγμές, αμφιβολίες και άλλα. Αυτά τα λύνω με τον εαυτό μου. Δεν βλέπω κάποιο κέρδος αυτή τη στιγμή. Αν δεις και σε άλλα σπορ πολλοί επισκέπτονται ψυχολόγους και παίρνουν πολύ σημαντική βοήθεια, άλλοι δεν επισκέπτονται καθόλου. Δεν είμαι ο Νίκο, είμαι ο Βαλτέρι και ξέρω τι δουλεύει καλύτερα με εμένα» είπε ο Βαλτέρι Μπότας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!