«Πρέπει να αλλάξει ομάδα o Φέτελ», λέει ο σύμβουλος της Red Bull

Gazzetta team
«Πρέπει να αλλάξει ομάδα o Φέτελ», λέει ο σύμβουλος της Red Bull
Ο σύμβουλος της Red Bull για τα μηχανοκίνητα σπορ, δρ. Χέλμουτ Μάρκο, θεωρεί ότι ο Φέτελ νιώθει ανασφάλεια στη Ferrari και ότι θα του έκανε καλό μία αλλαγή ομάδας.

Ο δρ. Χέλμουτ Μάρκο γνωρίζει τον Σεμπάστιαν Φέτελ όσο ελάχιστοι άλλοι άνθρωποι στη Formula 1. Ο Γερμανός κατέκτησε υπό τις οδηγίες του συμβούλου της Red Bull τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα και από τότε υπάρχει μεταξύ τους μία στενή σχέση εκτίμησης, αλλά και φιλίας. Ετσι αποκτά μεγάλη βαρύτητα η πρόσφατη πρόταση του Μάρκο σχετικά με το μέλλον του Σεμπάστιαν Φέτελ. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αυστριακός, «βασικά θα έπρεπε να αποκτήσει ο Σεμπάστιαν ένα άλλο περιβάλλον, δηλαδή να αλλάξει ομάδα. Όμως δεν βλέπω για το 2020 μία τέτοια δυνατότητα. Κάνουμε λάθη, όταν δεν νιώθουμε πλέον σιγουριά στη δουλειά μας. Αυτό συμβαίνει υποσυνείδητα».

Ανάλογη άποψη έχει και ο διευθυντής της ομάδας της Red Bull, Τζόναθαν Γουίτλεϊ, που δήλωσε σε συνέντευξή του τα εξής: «Ο Σεμπάστιαν δεν είναι τόσο σκληρός τύπος, όπως ο Μίκαελ Σουμάχερ και ο Φερνάντο Αλόνσο, που μπορούσε να επανέλθει πάντα σε πολύ υψηλές επιδόσεις. Ο Σεμπάστιαν είναι ένας οδηγός, που πρέπει να νιώθει υποστήριξη άνευ όρων. Χρειάζεται τη ζεστασιά. Αυτή την είχε στη Red Bull, στη Ferrari όμως μάλλον όχι».

Όμως και ο ίδιος ο Μαξ Φερστάπεν δηλώνει απορημένος για τα συχνά λάθη του Φέτελ στη Ferrari. Όπως ανέφερε ο νεαρός Ολλανδός, «στη Red Bull δεν έκανε σχεδόν ποτέ λάθη. Δεν ξέχασε βέβαια την οδήγηση. Γιατί του συμβαίνουν λοιπόν με τη Ferrari επανειλημμένα τέτοια πράγματα;» Με άλλα λόγια, ο Φερστάπεν αφήνει υπονοούμενα, ότι πιθανότατα η αιτία του κακού οφείλεται κυρίως σε δυσλειτουργίες εντός της Scuderia και δευτερευόντως στον ίδιο τον Γερμανό οδηγό της.

Βέβαια, εδώ υπάρχει και ο αντίλογος που ακούει στο όνομα Λεκλέρ. Ο νεαρός Μονεγάσκος έχει εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις και το ταλέντο του στην πρώτη του χρονιά με τη Ferrari, αμφισβητώντας έτσι έμμεσα την ιεραρχία των οδηγών εντός της ομάδας και διεκδικώντας τη θέση του Νούμερο Ένα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!