Ξένος Τύπος: «Νεύρα από ατσάλι ο Λεκλέρ, ρεζίλι ο Φέτελ»

Gazzetta team
Ξένος Τύπος: «Νεύρα από ατσάλι ο Λεκλέρ, ρεζίλι ο Φέτελ»
Διθύραμβους για τον Χάμιλτον και τον Λεκλέρ, αλλά και δηλητηριώδη σχόλια για τον Φέτελ, έγραψε ο ξένος Τύπος μετά το Βρετανικό Γκραν Πρι στο Σίλβερστοουν.

Το εφετινό Γκραν Πρι Μεγάλης Βρετανίας ήταν χωρίς αμφιβολία το συναρπαστικότερο και επεισοδιακότερο που παρακολουθήσαμε από την αρχή της χρονιάς μέχρι τώρα. Την παράσταση έκλεψε ο Χάμιλτον με την 80η νίκη του, η καταπληκτική επίδοση του τρίτου Λεκλέρ, αλλά και το παιδαριώδες λάθος του Φέτελ. Δείτε ορισμένα χαρακτηριστικά σχόλια του ξένου Τύπου:

The Telegraph, Μεγάλη Βρετανία

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ μοιάζει με έναν οδηγό, που έχει χάσει τον μπούσουλα. Οι φήμες για πρόωρη απόσυρσή του από τη Formula 1 γίνονται ολοένα εντονότερες. Είναι πλέον μόνον ένα χλωμό αντίγραφο του άνδρα, που κατέκτησε τέσσερις παγκόσμιους τίτλους με τη Red Bull. Ο Λιούις Χάμιλτον εκτιμά μία λαμπερή lifestyle ζωή και τα πάρτι του Χόλιγουντ, όμως μόνον εδώ στο Σίλβερστον νιώθει, ότι τον αγαπάνε. Και εδώ ήταν για άλλη μία φορά μία κατηγορία από μόνος του.

Daily Mirror, Μεγάλη Βρετανία

Σε έναν αγώνα, που θα μπορούσε να κερδίσει το βραβείο του αγώνα της χρονιάς, κατέκτησε ο Χάμιλτον την 80η νίκη της καριέρας του λειτουργώντας σαν βασιλιάς. Όμως τι κάνει ο Φέτελ εκεί; Ο οδηγός της Ferrari έχασε τον έλεγχο και βγήκε εκτός πίστας.

L ‘Equipe, Γαλλία

Ο Χάμιλτον αποκατέστησε την ιεραρχία. Ο καλός Θεός έσωσε τον βασιλιά Χάμιλτον, στέλνοντας με έναν θαυμάσιο τρόπο ένα Αυτοκίνητο Ασφαλείας στην πίστα. Ο Φέτελ έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε στο πίσω μέρος της Red Bull του Φερστάπεν.

AutoBild, Γερμανία

Ο σταρ της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ, ανέβηκε για τέταρτη συνεχή φορά στο βάθρο, τερμάτισε τρίτος και ψηφίστηκε από τους οπαδούς Οδηγός της Ημέρας για τις μονομαχίες του με τις Red Bull των Πιερ Γκασλί και Μαξ Φερστάπεν. Εντελώς διαφορετικά τα συναισθήματα στον ομόσταβλό του, Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός ολοκλήρωσε τον αγώνα μόλις στη 16η θέση μετά από μία σύγκρουση με τον Φερστάπεν και μία ποινή δέκα δευτερολέπτων.

FAZ, Γερμανία

Μόνο η ζέστη μπορεί να φρενάρει τη Mercedes. Ο Λιούις Χάμιλτον πανηγύρισε και στο Σίλβερστον μετά τη θριαμβευτική νίκη του. Ακόμη δεν έχει γίνει ξεκάθαρο, ποια ομάδα μεταξύ των Red Bull και Ferrari είναι δεύτερη σε δυναμικότητα. Για τον Φέτελ ήταν ένα μαύρο απόγευμα, ήταν και πάλι κατώτερος από τον teammate του, καθώς ο Λεκλέρ τερμάτισε για τρίτο συνεχόμενο αγώνα μπροστά από αυτόν. Η διαφορά του Φέτελ από τον Χάμιλτον φτάνει πλέον τους 100 βαθμούς και δεν μπορείς να μιλήσεις για ρεαλιστικές πιθανότητες για τον τίτλο».

Gazzetta dello Sport, Ιταλία

Η Ferrari έχει έναν νέο ηγέτη. Ο Λεκλέρ κυριάρχησε στο σόου, ενώ ο Φέτελ ήταν για άλλη μία φορά καταστροφικός. Ο Λεκλέρ ήταν πρωταγωνιστής μίας ξεχωριστής μονομαχίας με τον Φερστάπεν, ήταν μαχητικός και ενεργητικός, αν και το αυτοκίνητό του δεν ήταν το γρηγορότερο. Ο Λεκλέρ είναι θαυμάσιος, τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Κατέκτησε οριστικά την καρδιά των φίλων της Ferrari».

Corriere dello Sport, Ιταλία

Ο Λεκλέρ, όπως κάποτε ο Ζιλ Βιλνέβ: Ο πολεμιστής Σαρλ έκανε δύο ιδιοφυείς προσπεράσεις. Ο Λεκλέρ νίκησε στον ανταρτοπόλεμο μεταξύ της Ferrari και της Red Bull. Επιθετικός και θανατηφόρος στην άμυνα. Ο Λεκλέρ έχει νεύρα από ατσάλι, εξελίσσεται και εξελίσσεται και έχει ακόμη πολλές προοπτικές βελτίωσης. Φέτελ, τι κρίμα! Άλλο ένα ρεζιλίκι για τον Σεμπάστιαν».

Corriere della Sera, Ιταλία

Ο Φέτελ έχασε πάλι το μυαλό του. Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Φέτελ δεν δείχνει να είναι σε θέση, να αποφύγει την επανάληψη ίδιων λαθών, ενώ ο νεαρός αστέρας Λεκλέρ κερδίζει συνεχώς σε πρεστίζ. Ο Φέτελ αντιδρά βεβιασμένα και άσχημα σε μία άμεση απειλή. Ο Λεκλέρ κινείται αντίθετα με τη σιγουριά, που έχει χάσει ο καπετάνιος του».

Βlick, Ελβετία

Θα τα παρατήσει ο Φέτελ στα τέλη της χρονιάς; Οι φήμες για μία αποχώρησή του αναζωπυρώνονται πάλι. Ο Χάμιλτον με την 80η νίκη και ο Φέτελ συγκρούεται με τον Φερστάπεν. Ένα ναυάγιο για τον τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Εδώ και τρεις αγώνες γίνονται αλλαγές στο αυτοκίνητό του και ο Φέτελ δεν μπορεί να προσαρμοστεί σε αυτές».

Kronen Zeitung, Αυστρία

Νίκη εντός έδρας για τον Χάμιλτον! Αναστάτωση για τον ελιγμό του Φέτελ. Η Μercedes έκανε πάλι το 1- 2 σε ένα συναρπαστικό Γκραν Πρι Μεγάλης Βρετανίας. Για αναστάτωση φρόντισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, που χτύπησε τον σταρ της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν. Τώρα μεγαλώνει η πίεση πάνω στον Φέτελ».

Εl Mundo Deportivo, Ισπανία

Ο Χάμιλτον νικά στην τρέλα του Σίλβερστοουν και ο Φέτελ χτυπά τον Φερστάπεν. Επιτέλους ένας ζωντανός αγώνας, ακριβώς αυτό που θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί. Για τον Φέτελ η σεζόν τέλειωσε, αντίθετα ο Χάμιλτον κρατά τα πάντα στα χέρια του».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!