Mαστίγιο και καρότο από τη Ferrari για τον Φέτελ

Gazzetta team
Mαστίγιο και καρότο από τη Ferrari για τον Φέτελ
Ο διευθυντής της Scuderia, Ματία Μπινότο, δήλωσε ότι η Ferrari πρέπει να βοηθήσει τον Γερμανό, ωστόσο τόνισε ότι τα λάθη του στοιχίζουν σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα!

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έχει χάσει ουσιαστικά το τρένο για το εφετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, αφού βρίσκεται πλέον 100 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Λιούις Χάμιλτον. Τα πράγματα χειροτέρεψαν ακόμη περισσότερο στο Σίλβερστοουν μετά τη χαζή σύγκρουση του Γερμανού με τον Φερστάπεν, που τον έβγαλε εκτός βαθμών και προστέθηκε στα επανειλημμένα εφετινά λάθη του.

Ο διευθυντής της ομάδας της Ferrari, Ματία Μπινότο, στηρίζει ακόμη τον τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1, όμως αυτό δεν γίνεται πλέον άνευ όρων, αλλά πίσω από τις λέξεις του κρύβεται σαφής προβληματισμός, που ίσως οδηγήσει σε ραγδαίες εξελίξεις.

Ο Μπινότο δήλωσε χαρακτηριστικά αμέσως μετά το Βρετανικό Γκραν Πρι τα εξής: «Ο Σεμπάστιαν είναι επαγγελματίας. Σίγουρα έχει συνείδηση των δυσκολιών του, γνωρίζει όμως επίσης, ότι αυτές μπορεί να του δώσουν κίνητρο. Πρέπει να τον βοηθήσουμε σε αυτό. Πρέπει να τον βοηθήσουμε, να βρει το αυτοκίνητο, που χρειάζεται, τις ρυθμίσεις, την καλύτερη ισορροπία».

Ο Ελβετοϊταλός άφησε στη συνέχεια αιχμές προς τον Γερμανό, λέγοντας ότι «ο Σεμπάστιαν έκανε ένα λάθος και το γνωρίζει ακριβώς. Λυπάμαι πολύ γι αυτόν, πρέπει να του μιλήσω. Δεν πιστεύω, ότι πρέπει να μάθει κάτι ακόμη ο Σεμπάστιαν. Γνωρίζει και ο ίδιος, πόσο σημαντικό είναι, να μην κάνει λάθη και γνωρίζει επίσης, πόσο σημαντικοί είναι οι βαθμοί για την ομάδα. Είμαι βέβαιος, ότι θα αντιδράσει από μόνος του. Ο αγωνιστικός του ρυθμός δεν ήταν κακός, ακόμη και συγκριτικά με τον Λεκλέρ, αυτό πρέπει να αποκομίσει ως θετικό από τον αγώνα».

Ο Μπινότο δεν παρέλειψε πάντως, να εκθειάσει τον Λεκλέρ στις δηλώσεις του. «Ο Σαρλ Λεκλέρ έδειξε έναν φανταστικό αγώνα με τον τρόπο που επιτιθόταν και αμυνόταν. Γνωρίζαμε ανέκαθεν, πόσο ξεχωριστός οδηγός είναι, σήμερα το είδαν αυτό και λίγο περισσότεροι άνθρωποι», συμπλήρωσε το Νούμερο 1 της ομάδας της Ferrari.

Λακωνική ήταν η απάντηση του Φέτελ σε όλες αυτές τις δηλώσεις, που υπογράμμισε ότι «γνωρίζω, ότι την μεθεπόμενη Κυριακή μπορώ να πετύχω καλύτερα αποτελέσματα». Να τα πάει πάντως χειρότερα από το Σίλβερστοουν στο επόμενο Γκραν Πρι, που θα γίνει στις 28 Ιουλίου στη Γερμανία, είναι μάλλον απίθανο!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!