Οι ανεφοδιασμοί καυσίμου ίσως επιστρέψουν στη Formula 1

Πέτρος Σηφαλάκης
Οι ανεφοδιασμοί καυσίμου ίσως επιστρέψουν στη Formula 1
Τα μονοθέσια από το 2010 δεν επιτρέπεται να ανεφοδιάζονται με καύσιμα κατά τη διάρκεια των pit stop, όμως ο κανονισμός αυτός ίσως αλλάξει στα επόμενα χρόνια.

H FIA συζητάει την επιστροφή των ανεφοδιασμών καυσίμου στα μονοθέσια της Formula 1, κάτι που έχει απαγορευτεί από το 2010 για λόγους ασφαλείας, κυρίως. Αν όντως οι σκέψεις περάσουν σε εφαρμογή τότε τα μονοθέσια θα έχουν μικρότερες δεξαμενές καυσίμου, το βάρος τους θα περιοριστεί και θα υπάρξει ακόμη μια παράμετρος που θα πρέπει να σκέφτονται οι ομάδες για να οργανώσουν τη στρατηγική τους, που με μικρά τρικ ίσως να τους δώσει ένα πλεονέκτημα.

Ο Ζαν Τοντ, πρόεδρος της FIA είπε ότι όντως το εξετάζουν και ότι θα ήθελε να τους δει να επιστρέφουν. Τόνισε το ζήτημα με το βάρος και τις διαστάσεις των μονοθεσίων, που είναι αυξημένα για να μπορέσουν να αποθηκεύσουν το καύσιμο που χρειάζονται και είπε ότι η επιστροφή των ανεφοδιασμών καυσίμου μόνο καλό θα μπορούσαν να κάνουν στο κομμάτι του θεάματος και του ενδιαφέροντος στο σπορ.

Τώρα, σχετικά με το... κόστος που αναφέρεται, ότι οι ομάδες θα πρέπει να αγοράσουν εξοπλισμό ανεφοδιασμού και να επενδύσουν χρήματα για να εξελίξουν εκ νέου τα μονοθέσιά τους με βάση τις μικρότερες δεξαμενές καυσίμου, ο Τοντ είπε ότι είναι τουλάχιστον... αστείο να μιλάμε για τέτοια κόστη σε ομάδες της Formula 1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!