Επιστροφή στην κανονικότητα στο FP2 με τις δύο Mercedes στις πρώτες θέσεις

Gazzetta team
Επιστροφή στην κανονικότητα στο FP2 με τις δύο Mercedes στις πρώτες θέσεις
Ο Βάλτερι Μπότας στην κορυφή των χρόνων μόλις 69 χιλιοστά μπροστά από τον Λιούις Χάμιλτον στο 2ο session των ελεύθερων δοκιμαστικών του Γκραν Πρι Βρετανίας, με την Mercedes να βρίσκεται στην προσφιλή της θέση και με τα δύο της μονοθέσια.

Ο Βάλτερι Μπότας έθεσε ένα πολύ γρήγορο ρυθμό στο FP2 με τον τιμ μέιτ του Λιούις Χάμιλτον, να απέχει μόλις 89 χιλιοστά πίσω του. Οι δύο Ferrari έδειχναν πως είχαν 1 δευτερόλεπτο διαφορά με την κορυφή και αντιμετώπιζαν προβλήματα με τα ελαστικά τους αλλά στο τέλος βρήκαν ταχύτητα και πλησίασαν τον χρόνο του Μπότας στο 1 δέκατο με τον Λεκλέρ με τον Φέτελ να ακολουθεί στην 4η θέση.

Μετά την πρώτη αλλαγή ελαστικών ο Γκασλί βρέθηκε 5ος μισό δευτερόλεπτο κάτω από τον Βάλτερι Μπότας αλλά η απόδοσή του χαρακτηρίζεται ενθαρρυντική. Στην 6η θέση ο καταπληκτικός φέτος Λάντο Νόρις που είχα και μια δύσκολη στιγμή όταν έχασε την πρόσφυση των πίσω ελαστικών του και είχε μια μικροέξοδο. Ο Φερστάπεν που στην αρχή του session έδειχνε δυνατός έμεινε τελικά 7ος με τον έτερο οδηγό της McLaren Κάρλος Σάινθ να ακολουθεί στην 8η θέση δείχνοντας πως η McLaren βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο φέτος. Ο Άλμπον με τον Πέρεζ συμπληρώνουν τις θέσεις 9 και 10 σε ένα session που δεν είχε συμβάντα και κύλησε ήρεμα.

Η τελική κατάταξη του FP2 έχει ως εξής:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!