Ο Πιέρ Γκασλί της Red Bull, πρώτος στο FP1 του Σίλβερστοουν

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Πιέρ Γκασλί της Red Bull, πρώτος στο FP1 του Σίλβερστοουν
Ο Γάλλος πιλότος της Red Bull έκανε την έκπληξη και έθεσε τον ταχύτερο χρόνο από όλους στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών, στην Αγγλική πίστα.

Με διαφορετικό τρόπο ξεκινάει το αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1 στην Αγγλία. Ο Πιέρ Γκασλί με τη Red Bull του κατάφερε να είναι ο πιο γρήγορος όλων, στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών. Ο καιρός ήταν ασταθής, με ψιχάλες σε μερικές φάσεις της διαδικασίας. Ο Βαλτέρι Μπότας της Mercedes ήταν δεύτερος, με τον Μαξ Φερστάπεν, τον teammate του Γκασλί να μπαίνει στην τριάδα.

Χάμιλτον, Λεκλέρ συμπληρώνουν την πεντάδα και Φέτελ, Χούλκενμπεργκ, Ρικιάρντο, Άλμπον και Σάινθ, τη δεκάδα. Ο Ρομέν Γκροζάν, βγαίνοντας από το pitlane είχε μια έξοδο με το μονοθέσιό του και το χτύπησε προκαλώντας κάποιες ζημιές, ενώ τον έλεγχο έχασαν και οι Τζορτζ Ράσελ, Λάντο Νόρις, χωρίς να χτυπούν όμως. Ο Κίμι Ράικονεν από την άλλη αντιμετώπισε κάποια προβλήματα και είχε κι εκείνος έξοδο με αποτέλεσμα την κόκκινη σημαία. Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!