Γερμανός ο αρχικομισάριος στον αγώνα, που τιμωρήθηκε ο Φέτελ

Gazzetta team
Γερμανός ο αρχικομισάριος στον αγώνα, που τιμωρήθηκε ο Φέτελ
Ενας συμπατριώτης του Φέτελ και ένας Ιταλός αγωνοδίκης ήταν εκείνοι, που τιμώρησαν τον τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1 και –έμμεσα- τη Ferrari.

Δεν χρειάστηκαν πολύ χρόνο, για να καταλήξουν οι αγωνοδίκες σε απόφαση για το περιστατικό μεταξύ του Φέτελ και του Χάμιλτον στον 47ο γύρο του Γκραν Πρι Καναδά και να επιβάλουν στον οδηγό της Ferrari ποινή πέντε δευτερολέπτων και άλλους δύο βαθμούς στο ποινολόγιο των οδηγών της Formula 1. Αυτό αποδεικνύει, ότι δεν είχαν αμφιβολίες όσον αφορά στην αξιολόγηση του ελιγμού του Γερμανού πιλότου, τον οποίο χαρακτήρισαν επικίνδυνο, οπότε εφάρμοσαν τον σχετικό κανονισμό.

Η ειρωνεία της τύχης είναι, ότι αρχικομισάριος του αγώνα στο Μόντρεαλ είχε οριστεί ένας συμπατριώτης του Σεμπάστιαν Φέτελ και συγκεκριμένα ο Βαυαρός δικαστής και εισαγγελέας, Γκερτν Ένσερ. Δίπλα του είχε ως ειδικό σύμβουλο και ως σημαντικότερο μέλος της επιτροπής των αγωνοδικών έναν…Ιταλό πρώην οδηγό της Formula 1, τον 57χρονο Εμανουέλε Πιρό. Οι άλλοι δύο αγωνοδίκες ήταν ο Βέλγος Ματιέ Ρεμερί και ο Καναδός Μάικ Κερν, οι οποίοι παίζουν ωστόσο δευτερεύοντα ρόλο και συνήθως υιοθετούν τις απόψεις των υπολοίπων.

Όσο για την ενδεχόμενη ένσταση της Ferrari απέναντι στην απόφαση της ποινής των πέντε δευτερολέπτων στον Φέτελ, φαίνεται ότι μάλλον δεν θα έχει καμία τύχη. Το σχετικό άρθρο 17 του κανονισμού είναι ξεκάθαρο και προβλέπει, ότι μία ένσταση κατά της απόφασης των κομισάριων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου FIA επιτρέπεται μόνον, εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία. Και αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί, με βάση τουλάχιστον ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!