Φέτελ: «Νιώθω κατά κάποιον τρόπο νικητής»

Gazzetta team
Φέτελ: «Νιώθω κατά κάποιον τρόπο νικητής»
Ο Γερμανός δεν μπορούσε να χωνέψει την άδικη –όπως χαρακτήρισε- ποινή του, ενώ ζήτησε από το πλήθος να μην αποδοκιμάζει τον Χάμιλτον, επειδή δεν έφερε καμία ευθύνη.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε μετά τον αγώνα δηλώσεις σε ρυθμούς…πολυβόλου, θέλοντας προφανώς να ξεθυμάνει την οργή του μετά «την κλοπή της νίκης του», όπως χαρακτήρισε ο ίδιος την ποινή των πέντε δευτερολέπτων. Ο Γερμανός αναφέρθηκε στους αγωνοδίκες, λέγοντας ότι «θα πρέπει να είσαι πραγματικά εντελώς τυφλός, για να πιστεύεις, ότι μπορείς να ελέγξεις το αυτοκίνητο στο χορτάρι». Πάνω στο βάθρο δήλωσε ο οδηγός της Ferrari, ότι «απόλαυσα, πώς με υποστήριξε το κοινό. Ο Λιούις ήταν λίγο πιο γρήγορος, εγώ έμεινα μπροστά του. Θα έπρεπε να ρωτήσουμε τον κόσμο, πώς το βλέπει αυτό».

Ο οδηγός της Ferrari υπερασπίστηκε μάλιστα τον Χάμιλτον, που αποδοκιμάστηκε στο βάθρο, λέγοντας ότι «ο κόσμος δεν πρέπει να αποδοκιμάζει αυτόν, αλλά εκείνους που πήραν την απόφαση».

Μιλώντας λίγο αργότερα στον τηλεοπτικό σταθμό RTL συμπλήρωσε ο Φέτελ τα εξής: «Κατά κάποιον τρόπο νιώθω νικητής. Εξάλλου πέρασα πρώτος τη γραμμή τερματισμού και δικαιολογημένα. Εκανα ένα λαθάκι. Σε όλον τον αγώνα πάλευα με τον πίσω άξονα. Ήμουν χαρούμενος, που κατάφερα να διατηρήσω το αυτοκίνητο στην πίστα. Δεν γνωρίζω, γιατί τιμωρήθηκα. Δεν έβλαψα κανέναν. Δεν το καταλαβαίνω».

Όμως και στη διάρκεια του αγώνα, αντέδρασε έντονα ο οδηγός της Ferrari μόλις πληροφορήθηκε από τον ασύρματο την ποινή του. Συγκεκριμένα φώναξε έξαλλος, «δεν μπορούσα να πάω αλλού και επίσης δεν τον είδα. Πού στην κόλαση θα έπρεπε να κατευθυνθώ; Μας κλέβουν τον αγώνα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!